Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αγρίνιο: Κλείνουν μία μία οι αίθουσες του 6ου ΓΕΛ λόγω προβλημάτων του σχολικού κτιρίου – Μαθήματα στην… αποθήκη

Στην αίθουσα εκδηλώσεων και σε αποθήκη (!) λειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τμήματα του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Στην αίθουσα εκδηλώσεων και σε αποθήκη (!) λειτουργούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τμήματα του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου, με την κατάσταση αντί να βελτιώνεται να επιδεινώνεται, λόγω των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα (ταβάνια που πέφτουν, τοιχοποιία με ρωγμές κ.ά.).

Αντί να δοθεί λύση στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα καταλληλότητας του κτιρίου, εν μέσω της σχολικής περιόδου, στους μαθητές ανακοινώθηκε το κλείσιμο άλλης μιας αίθουσας στο Τμήμα Β’ Ανθρωπιστικών, συμβουλεύοντας τους μάλιστα να μην πλησιάζουν τον χώρο μέχρι «να δούμε τι θα γίνει»!

Καταγγέλλοντας εμφανή προβλήματα, το 15μελές τους επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του πως «αρκεί μια απλή ματιά για να δει κάποιος τι θα γίνει, αφού οι ρωγμές στη συγκεκριμένη πλευρά του σχολείου είναι πλέον εμφανείς από απόσταση και η κατάρρευση έχει μετατραπεί σε καθημερινό κίνδυνο» και καταγγέλλει τις ευθύνες κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και δημοτικής αρχής να επιμένουν στην ενοικίαση ενός κτιρίου που είναι εδώ και δεκαετίες ακατάλληλο «χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλειά» τους.

Καυτηριάζουν και το λεγόμενο πρόγραμμα «Μαριέτα Γιαννάκου» που για το νομό αφορούσε το 1% (!) των σχολείων, επισημαίνοντας επίσης ότι δεν πρόκειται να δεχθούν νέα Τέμπη για τη στέγασή τους. Απαιτούν ανάμεσα σε άλλα άμεσα μέτρα για την ασφάλειά τους στο σχολείο, επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς για το αν το κτίριο είναι κατάλληλο, πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων εργασιών στον χώρο κ.ά.

Στο πλευρό τους η ΚΝΕ απαιτώντας άμεσα μέτρα!

Τη συμπαράστασή του στους μαθητές εκφράζει το ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους για ασφαλές σχολείο είναι δίκαιος και αυτονόητος. Όπως σημειώνει: «Είναι τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και της δημοτικής αρχής για την κατάσταση των υποδομών στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και σε πολλά ακόμη σχολεία στον νομό». 

Απαιτεί να «απαντήσει υπεύθυνα και δημόσια και η δημοτική αρχή για το τι μέτρα θα πάρει αυτή και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο κανένας μαθητής», προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για μικρά ζητήματα, καλώντας κανείς να μην κοροϊδεύει τους μαθητές.

«Απαιτούμε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την καταλληλότητα του κτιρίου, την αντισεισμική και αντιπλημμυρική του θωράκιση, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για τη συντήρησή του και οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε αίθουσες ασφαλείς, σύγχρονες, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και όχι στοιβαγμένοι σε αποθήκες», υπογραμμίζει το ΤΣ, δηλώνοντας ότι κανείς δεν τρομοκρατείται από τις απειλές για αποβολές και «κόψιμο εκδρομών» λόγω των κινητοποιήσεων.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκρατίας και συκοφαντίας των αγώνων των μαθητών θα μας βρει απέναντι, να το γνωρίζουν καλά. Με το κεφάλι ψηλά, θα νικήσουν!», καταλήγει η Οργάνωση της ΚΝΕ. 

Σχετικά θέματα

Post
Filter