Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αφήνουν εκτός σχολείου παιδιά με αναπηρία στο Αργοστόλι!

Εκτός μαθημάτων και σχολικών αιθουσών, με κίνδυνο να χάσουν ακόμη και τη χρονιά τους, αφήνουν ουσιαστικά Κυβέρνηση της ΝΔ και Περιφερειακή Αρχή..

Εκτός μαθημάτων και σχολικών αιθουσών, με κίνδυνο να χάσουν ακόμη και τη χρονιά τους, αφήνουν ουσιαστικά Κυβέρνηση της ΝΔ και Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, τρεις μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ στο Αργοστόλι, αφού σχεδόν ενάμιση μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ακόμη επιλύσει τη μεταφορά τους στο σχολείο!

Το πρόβλημα αφορά τρία παιδιά, δύο από την Αγία Ευφημία (δευτέρας λυκείου και τετάρτης γυμνασίου) και ένα από τον Πόρο (τρίτη γυμνασίου), για τα οποία μισθώνονται ταξί, με την διαδικασία να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα!

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε και η ΕΛΜΕΚ-Ι οι μαθητές από την Αγία Ευφημία, που είναι παιδιά με αναπηρία «χρησιμοποιούν καθημερινά το ΚΤΕΛ της γραμμής, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό»(!), ενώ η μαθήτρια από τον Πόρο «παραμένει κλεισμένη στο σπίτι, δημιουργώντας τεράστια ψυχολογική πίεση τόσο στην ίδια όσο και στους γονείς της», αγωνιώντας για το αν θα τα καταφέρει μην χάσει τη χρονιά!

Ακόμη όμως και τα δύο πρώτα παιδιά, εκτός των σοβαρών κινδύνων που δημιουργούνται κατά τη μεταφορά τους, φτάνουν στο σχολείο στις 9.30 π.μ. καθημερινά (σχεδόν μια ώρα μετά την έναρξη των μαθημάτων), ενώ για να προλάβουν να φύγουν ξανά με το λεωφορείο της γραμμής, αναχωρούν στις 12.30 μ.μ., χάνοντας διδακτικές ώρες!

Μεγάλη είναι και η αγωνία στις οικογένειες των μαθητών, αφού είναι αδύνατο να αναλάβουν την καθημερινή μεταφορά και μάλιστα καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις (32 χλμ Αγ. Ευφημία – Αργοστόλι, 50 χλμ. Πόρος – Αργοστόλι), αφού απαιτείται κόπος, χρόνος και έξοδα, κάτι που και πράττουν, όπως χθες με την μεταφορά της μαθήτριας απ’ τους δικούς της στο σχολείο. Και παρά αυτή την κατάσταση, η Περιφέρεια αρνείται με τη σειρά της τη χρησιμοποίηση δικού της μικρού λεωφορείου ή μίσθωση άλλου, που θα μπορούσε να αναλάβει της μεταφορά, παρά τα αιτήματα των καθηγητών.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Κρατικής και Περιφερειακής υποχρηματοδότησης, και της εγκατάλειψης των σχολείων την ίδια ώρα που τόσο, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες επιδίωξαν και επιδιώκουν να “λύσουν” το πρόβλημα με χορηγίες, δωρεές και ζητιανιά με όχημα την αντιδραστική αξιολόγηση», καταγγέλλει η ΕΛΜΕΚ-Ι, καλώντας όλους «τους υπεύθυνους εδώ και τώρα να λύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε όλα τα άλλα που υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα».

Απευθύνοντας και κοινό κάλεσμα αγώνα σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, αύξηση των δαπανών, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, νέες σύγχρονες σχολικές υποδομές, σύγχρονο συγκρότημα για το ΕΝΕΕΓΥΛ Αργοστολίου, καλεί και στην πανελλαδική, πανεργατική, απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Σχετικά θέματα

Απόψεις