Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μήνυμα ενάντια στον πόλεμο από τη συναυλία στα Προπύλαια

Μήνυμα για την ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, έστειλαν χθες από τα Προπύλαια δεκάδες καλλιτέχνες..

Μήνυμα για την ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, έστειλαν χθες από τα Προπύλαια δεκάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες κόσμου, συμμετέχοντας στην αντιπολεμική συναυλία με τίτλο «Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση».

Η συναυλία ξεκίνησε με την προβολή εικόνων από τις πολεμικές συγκρούσεις και κυρίως από τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ανάμεσα στα τραγούδια απαγγέλλονταν στίχοι του Λιβαδείτη, του Μπρεχτ, του Ρίτσου, κ.ά.

Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή και εξέφρασαν με τραγούδια και ποιήματα το αντιπολεμικό αίσθημα του πλήθους, την αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους. Απαντώντας στα συνθήματα του κόσμου, οι καλλιτέχνες έδιναν από σκηνής το δικό τους στίγμα, απαντώντας και σε όσους τις προηγούμενες μέρες εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση σε βάρος τους, κατηγορώντας τους ότι «είναι υπέρ του Πούτιν», κ.λπ.

 
Πηγή: Eurokinissi

 Στην συναυλία είχαν δηλώσει συμμετοχή οι: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζίνα, Θανάσιμος, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Πάνος Παπαϊωάννου, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Δημήτρης Πουλικάκος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank. Ο Παντελής Θαλασσινός απέστειλε μήνυμα, καθώς δεν κατάφερε να συμμετάσχει, ενώ ακόμα διαβάστηκε και μήνυμα της Λένας Πλάτωνος.

 
 

 Στο χώρο της συναυλίας βρέθηκε και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, μέλη του οποίου διένειμαν με μεγάλη ανταπόκριση το ψήφισμα του Συλλόγου ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του Πολιτισμού και της Τέχνης για να διχάζονται, αντί να ενώνονται οι λαοί. Μέσα απ’ αυτό το ψήφισμα, πάνω από 1.000 καλλιτέχνες έχουν ενώσει ήδη την φωνή τους ενάντια στο πόλεμο.

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απρίλη, αλλά και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων.

Πηγή: 902.gr
 
 

Σχετικά θέματα

Απόψεις