Απόψεις Κοινωνία

Το όνομα του Σαχζάτ – Τον δολοφόνησαν οι ναζί

Τον λέγανε Σαχζάτ Λουκμάν. Ήταν 27 χρονών. Μετανάστης από το Πακιστάν. Δούλευε εργάτης. Κυκλοφορούσε με ένα κίτρινο ποδήλατο. Τον δολοφόνησαν οι ναζί στα Πετράλωνα πριν έξι χρόνια, με επτά μαχαιριές.
 
Δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τίποτα. 
 
Ηταν χαράματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013 όταν έχασε τη ζωή του ο Σαχζάτ Λουκμάν. Πήγαινε για δουλειά με το ποδήλατο. Για τη δολοφονία του έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι χρυσαυγίτες Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου. Είναι κατηγορούμενοι και στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
 
Δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τίποτα. 

Λίγες μέρες πριν, στις 14 Ιανουαρίου 2019, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό,  ο αστυνομικός που συνέλαβε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν, είπε ότι σε συνομιλία στο Α. Τ Πετραλώνων μια από τις απαντήσεις των δραστών ήταν: 

«Ναι, έχουμε εμπλακεί σε επεισόδιο με έναν αλλοδαπό… Καλά δεν του κάναμε; Αφού μπαίνουν στα σπίτια μας… Έχουν έρθει στη χώρα μας, μας ληστεύουν, μας κάνουνε κακό…. Καλά δεν του κάναμε;».

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια σήμερα. Αρκεί να μην ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τίποτα. 

Τον Σαχζάτ Λουκμάν τον δολοφόνησαν οι ναζί.

Τον Παύλο Φύσσα, λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2013, τον δολοφόνησαν οι ναζί. 

Οι δολοφόνοι τους δεν είναι «κάποιοι εγκληματίες»

Οι δολοφόνοι τους είναι οι ναζί, που εγκληματούν – με συγκεκριμένα κίνητρα και δηλωμένο μίσος για τους ανθρώπους – γιατί είναι ναζί.- 

Δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τίποτα. 

Οι ναζί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά

***

Το βίντεο (απ’ όπου είναι και οι εικόνες στην κεντρική φωτογραφία του δημοσιεύματος μας) για τον Σαχζάτ Λουκμάν που ακολουθεί είχε δημοσιεύσει, με αφορμή την έναρξη του Εφετείου για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη, το JailGoldenDawn (Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος):

(Επισκέψεις: 1.015 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend