του Νίκου Μπογιόπουλου (οπαδός του Ολυμπιακού)

Περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για να ανοίξουν ένα πανό και να γιορτάσουν, όπως είπαν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα τους/μας.

Ως «Ημεροδρόμος» έχουμε υποστηρίξει και υποστηρίζουμε ότι η Ακρόπολη, ως παγκόσμιο σύμβολο, μπορεί να αποτελέσει τόπο για να μεταδοθούν μηνύματα πανανθρώπινου χαρακτήρα, πάντα με σεβασμό στο χώρο. Τέτοια μηνύματα είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (κοινωνικών, ατομικών, εργασιακών –  του 8ωρου συμπεριλαμβανομένου). Τέτοια πανό με τέτοιο περιεχόμενο έχουν αναρτηθεί στον ιερό αυτό χώρο. Και καλώς. 

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ότι αναρτήθηκε ένα πανό στην Ακρόπολη.

Το ζήτημα είναι να μην χάνουμε… την μπάλα. Κι εδώ χάθηκε. Διότι προφανώς το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερo από τα δευτερεύοντα πράγματα σε αυτή τη ζωή, παραμένει, όμως, δευτερεύον.

Το επιχείρημα, άλλωστε, των οπαδών του Ολυμπιακού,  ότι ανέβηκαν στην Ακρόπολη γιατί πριν απ’ αυτούς το είχαν κάνει και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ε,  δεν είναι και ιδιαίτερα… θρυλικό.

Για να το πούμε απλά: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, οι πάντες, καλό είναι να συναγωνίζονται στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και όλων των αθλημάτων. Δεν προσφέρει τίποτα ο συναγωνισμός αυτός να επεκτείνεται, με ευθύνη ορισμένων, στα γήπεδα της ανοησίας…

Νίκος Μπογιόπουλος 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού. Την παραθέτουμε:

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα. Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν. Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

 

(Επισκέψεις: 12.574 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend