Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σοβαρές καταγγελίες για την καραντίνα, από ταξιδιώτες, που εκθέτουν την Ελλάδα

Σοβαρές επώνυμες καταγγελίες από ταξιδιώτες που έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα και αν και έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα εντός του..

Σοβαρές επώνυμες καταγγελίες από ταξιδιώτες που έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα και αν και έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του τεστ για κορωνοϊό, δεν έχουν, και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε αρμόδιος για να ενημερωθούν, έχουν δει από το πρωί το φως της δημοσιότητας.

Οπως σχολίασε η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά “χαμένος κόπος οι διαφημίσεις της Ελλάδας στο εξωτερικό, αν ισχύουν οι καταγγελίες από ορισμένους ξένους και ομογενείς που έρχονται στη χώρα μας, ότι τους συμπεριφέρονται «σαν ζώα» στα ξενοδοχεία, όπου οι αρχές τους θέτουν σε υποχρεωτική καραντίνα, η οποία όπως περιγράφουν σε αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, μοιάζει με υποχρεωτική κράτηση σε άθλιες συνθήκες, που απ ότι φαίνεται δεν είναι 24ωρη. Βρώμικα δωμάτια, υποχρεωτική…νηστεία, ελλιπής ενημέρωση, καθυστερήσεις στη λήψη των αποτελεσμάτων κι όποιος διαμαρτυρηθεί για την «ειδυλλιακή αντιμετώπιση», απειλείται με πρόστιμο! Όλα αυτά τη στιγμή που ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει 135 ευρώ ημερησίως, για τη διαμονή-καραντίνα ανά ταξιδιώτη που φθάνει στην Ελλάδα. Τον μήνα Ιούνιο η καραντίνα των τουριστών θα στοιχίσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό κράτος”.

Συγκεκριμένα καταγγέλονται τα εξής: 

ΠΗΓΗ: money-tourism.gr

“… ο Γερμανός Jörn Hannecke που ταξίδεψε με την κα. Daniela Hannecke, στην Ελλάδα με ανάρτησή του στα social media, που -δυστυχώς- έχει πάρει μεγάλη αρνητική δημοσιότητα, ενώ γράφαται και για παρέμβαση της γερμανικής πρεσβείας, καταγγέλει τα εξής: «Καλώς ήρθες στην ΕΛΛΑΔΑ… Είχαμε σκεφτεί πολύ καιρό να πάμε στην Ελλάδα.
Παρακολουθήσαμε όλες τις πληροφορίες της κυβέρνησης για να λάβουμε την απόφασή μας. Τελευταία ειπώθηκε ότι πρέπει να κάνουμε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο. Μας είπαν ότι θα έπρεπε να μείνουμε όλη τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο, εν αναμονή του αποτελέσματος. Κλείσαμε πτήση και η  Aegean επιβεβαίωσε ότι θα λάβουμε την πτήση στις 16:00 με τη δοκιμή. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη νύχτα. Κανείς δεν μας ενημερώνει στο ξενοδοχείο που είμαστε. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα του τεστ. Πριν από μερικές ώρες πήγαμε στη ρεσεψιόν και με άλλους ενδιαφερόμενους για να συζητήσουμε την κατάσταση ή να ζητήσουμε δικηγόρο. Μας ζήτησαν να επιστρέψουμε στα δωμάτια , με δύο βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και μας ενημέρωσαν ότι αν δεν το πράξουμε θα συλληφθούμε και θα πρέπει να πληρώσουμε πρόστιμο 5000 €. Οπότε ούτε  δικηγόρος, ούτε τίποτα. Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε σε ευνομούμενο κράτος.


Επίσης το φαγητό μοιάζει περισσότερο με φαγητό φυλακής. Παγωμένο και μη βρώσιμο.
Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχουν επίσης μερικοί Έλληνες που έχουν επηρεαστεί, οι οποίοι έχουν ήδη προσπαθήσει να λάβουν βοήθεια μέσω τηλεφώνου, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Πωλούν μόνο μικρά μπουκάλια κοκα κόλα ή νερό 0,25 λίτρα για 5 €. Καμία υπηρεσία δεν υπάρχει για τα δωμάτια.

Το όλο θέμα πρέπει να γνωστοποιηθεί στην τηλεόραση και στις ειδήσεις. Και επειδή μερικοί άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τι αφορά η ανάρτησή μου, θα ήθελα να πω ότι μπήκαμε στη χώρα νόμιμα. Δεν είμαστε τουρίστες, αλλά η κύρια κατοικία μου είναι στη Νάξο. Δεν έχουμε θέμα με την υπακοή στους κανόνες. Αφορά στην επικοινωνία και τον τρόπο αντιμετώπισης των ανθρώπων.


Φανταστείτε κάποιον να σας λέει ξαφνικά ότι τώρα πρέπει να μείνετε στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες. Ο κυβερνητικός ιστότοπος δεν γράφει καμία λέξη (σ.σ. το αναφέρει σαφώς) σχετικά με αυτό σε περίπτωση που υπήρχε μια υπόθεση covid στο αεροπλάνο. Κανένας από εσάς δεν θέλει να αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε μόνο με έναν αστυνομικό που λέει απλώς ότι θα σας συλλάβει αμέσως».

Ένας φίλος του καταγγέλοντα, έχει σχολιάσει ως εξής: «Γεια σας, δεν ακούγεται καλό. Χθες ταξιδέψαμε στην Κροατία μέσω Αυστρίας, Σλοβενίας. Κανένα άγχος στα σύνορα. Απλά χαιρέτησα. Καλώς ήρθατε στην φιλική Κροατία, μας είπαν. Τίποτα δεν θυμίζει τον ιό. Όλα πολύ χαλαρά».

 

Και Έλληνες από διαφορετικές πτήσεις

Σε μια ακόμη σοβαρή καταγγελία προέβη και ο Alexandros Vrakas, που έγραψε στο facebook: «Πτήση από Στοκχόλμη προς Αθήνα το Σάββατο στις 06-06…ενημερωμένοι πως θα περάσουμε καραντίνα 24ωρων στο ξενοδοχείο περιμένοντας τα αποτελέσματα του covid… Η πτήση γεμάτη από κόσμο χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (1.5 μέτρα απόσταση)… 3 άτομα σε κάθε σειρά ένας δίπλα στον άλλον… Με την άφιξη στην Ελλάδα περιμέναμε τουλάχιστον 3ωρες παραπάνω στο αεροδρόμιο για να κάνουμε το τεστ.. Σε ομάδες 25-30 ατόμων χωρίς και πάλι να τηρούνται τα μέτρα κάναμε τα τεστ και έπειτα επιβιβάστηκαμε σε λεωφορείο όπου καθόμασταν δύο άτομα στις θέσεις χωρίς και πάλι να τηρούμε τα μέτρα… Με την άφιξη στο ξενοδοχειο σε ομάδες και πάλι περνάμε τα κλειδιά για τα δωμάτια.. Το πρώτο δωμάτιο όπου μου δώσανε ήταν αρκετά βρόμικο καθώς υπήρχαν τρίχες στην τουαλέτα και στον νιπτήρα.. Υπήρχε επίσης ένα γυναικείο εσώρουχο στην ντουλάπα του δωματίου(φωτογραφία).. Φυσικά και ζήτησα να αλλάξω δωμάτιο.. Στο 2ο δωμάτιο το ίδιο χάλι.. Τρίχες στα σεντόνια.. Ξεραμενες σταγόνες αίμα στο καπάκι της τουαλέτας… Καθώς κατάλαβα ότι θα επικρατεί το ίδιο χάλι σε όλα τα δωμάτια αποφάσισα να το καθαρίσω μόνος μου όσο γινόταν…
Ημέρα 2η…
Καθως είναι υποχρεωμένοι να μας σερβίρουν φαγητό (πρωινό μεσημεριανό βραδινό) έχοντας λάβει το πρωινό και το μεσημεριανό δεν έλαβα ποτέ το βραδινό.. Καλώ την reception για να τους πω πως δεν έχω λάβει το φαγητό και μου λένε μόλις ξεκίνησε το σερβίρισμα.. Μετά από 1 ώρα ξανά καλώ για 2η φορά την reception και μου λένε θα έγινε κάποιο λάθος.. Θα τσεκάρουμε την λίστα και θα σας καλέσουμε.. Μετά από 1μιση ώρα ξανά καλώ για 3η φορά και μου λένε η κουζίνα έχει κλείσει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και δεν μπορούμε να σερβιρουμε το φαγητό τέτοια ώρα… Αφήνοντας με νηστικό για 19 συνεχόμενες ώρες…

Αποφασισμένος να φύγω καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα καθόλου (διανομή φαγητών… Καθαριότητα δωματίου 1 φορά την μέρα κλπ) στην έξοδο μου με σταματάει η αστυνομία λέγοντας μου πως εάν φύγω θα αναγκαστούν να με συλλάβουν… Μετά το πέρας των 36ωρων που έχουν ορίσει ως μέγιστο όριο για να πάρουμε τα αποτελέσματα και να συνεχίσουμε την καραντίνα στο σπίτι μας… Τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα χωρίς να έχουμε λάβει κάποιο λόγο που καθυστερούν(3ημερο με αργία)… 2η απόπειρα να φύγω και μου λένε πως θα συλληφθω γιατί βρίσκομαι παράνομα έξω από την στιγμή που μας φέρονται σαν ζώα.. Σύμφωνα με τον νόμο ΦΕΚ2089 31-05-2020 τεύχος 2..μας λένε πως είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω να βρίσκομαι στο ξενοδοχείο το οποίο είναι απαράδεκτο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα… Μέσα στην βρωμιά χωρίς φαγητό… Όταν διαβάσαμε το άρθρο διαπιστώσαμε πως δεν έλεγε κατι τέτοιο με αποτέλεσμα να αντιδράσουμε… Η απάντηση ήταν να πάμε στα δωμάτια μας σε διαφορετική περίπτωση να αναγκαστούν να μας πάνε στο τμήμα και θα δεχθούμε κυρώσεις και προστιματα αξίας 5000€…Ενα μαύρο χάλι χωρίς οργάνωση…λέγοντας σου αλλά και άλλα κάνοντας…Συνεχίζω και κρατούμαι παράνομα στο ξενοδοχείο… ΕΛΛΆΔΑ 2020″.

Αντίστοιχα, η κα. Stephanie Ploumes Latos, που είναι Ελληνοαμερικανή, καταγγέλει τα ακόλουθα:

 

Μετά την δημοσιοποίηση των παραπάνω καταγγελιών παράγοντες του υπουργείου Πολιτικής προστασίας έλεγαν ότι άμεσα θα δρομολογηθεί η παραμονή των αφιχθέντων σε καραντίνα σε δικό τους χώρο, μετά τις 48 ώρες, και με δική τους ευθύνη, εάν δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τεστ, για όσο διάστημα θα υπάρχει αυξημένος αριθμός δειγμάτων προς εξέταση. Όταν η κατάσταση ομοαλοποιείται και η ροή είναι κανονική, θα συνεχίζεται η διαδικασία με το ξενοδοχείο, τουλάχιστον για τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ οφείλεται στην μεγάλη αύξηση του αριθμού τους και, όπως ισχυρίζονταν, είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένη από τον φόρτο εργασίας των εργαστηρίων, τοποθέτηση που ωστόσο δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά δεδομένου ότι εκτός των άλλων τις επόμενες μέρες αναμένεται το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για αφίξεις από αεροδρόμια του εξωτερικού…

Σχετικά θέματα

Απόψεις