Απόψεις

Υπόθεση Siemens: Χριστοφοράκος και Καραβέλας στέλνουν χαιρετίσματα

Ακούμε πως έφτασε η ώρα να ξεκινήσει η δίκη για το σκάνδαλο siemens και πως θα καθίσουν στο σκαμνί  για να αποδοθεί δικαιοσύνη καμιά εξηνταριά νοματαίοι. Ανάμεσά τους δεν είναι , ούτε ο αποδεδειγμένα μιζαδόρος πρώην αφεντικό της siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος, ούτε ο ειδικός επί των …συμβάσεων Γιώργος Καραβέλας. Αυτοί στέλνουν χαιρετίσματα, ο ένας κάτω από την προστασία της Γερμανίας , ο άλλος από την εξωτική Ουρουγουάη όπου η «εξαιρετική ευαισθησία» της Ντόρας Μπακογιάννη του επέτρεψε να  αποδράσει… Ανάμεσα  στους κατηγορούμενους- αυτό δα έλειπε- δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός. Αυτοί δεν ήξεραν τίποτα…

 Ο ένας, λοιπόν, το μεγάλο αφεντικό  ο Χριστοφοράκος, καθάρισε ότι εκκρεμότητες είχε με την  γερμανική δικαιοσύνη: έδωσε στους Γερμανούς ότι στοιχεία είχε για το ποιους λάδωσε και οι Γερμανοί τον φροντίζουν.

Ο Καραβέλας προφανώς γνώριζε πολλά και μπόρεσε να διαπραγματευτεί τη φυγή του…

Τι μένει να δούμε λοιπόν; Ίσως μια δίκη που όταν ξεκινήσει θα μας προσφέρει μια ιδέα για το πώς γίνονταν οι δουλειές και πως μοιραζόταν το χρήμα.

Αυτό που δε θα μάθουμε είναι ποιοι και πόσα πήραν.

Μπορούμε ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την βαλίτσα του Τσουκάτου, να υποθέσουμε…

Μπορούμε επίσης βάσιμα να υποθέσουμε ότι η… κυρία siemens εξακολουθεί να κρατά δεμένη χειροπόδαρα και την παρούσα κυβέρνηση—όπως και τις προηγούμενες- από το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο ουσιαστικά έχει παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση αποζημίωσης  από τη siemens εξ αιτίας της βλάβης που υπέστη.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε πως η περήφανη κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου που διαπραγματεύονται αυτές τις μέρες σκληρά με την τρόικα  όχι μόνο δε ζητά την αποκατάσταση της οικονομικής βλάβης, αλλά ούτε καν την υλοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε η γερμανική εταιρία πως θα πραγματοποιήσει επενδύσεις…

 …Κάπως έτσι δημιουργούνται οι εντυπώσεις πως οι κυβερνώντες μας είναι «πιασμένοι»  έτσι ώστε να μπορούν να προφέρουν μόνο μια λέξη: «Μάλιστα».

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Ο Δημήτρης Μηλάκας είναι αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Το Ποντίκι.
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend