Παρίσι: Ένοπλη επίθεση στα Ηλύσια Πεδία -Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Διεθνή • 20 Απριλίου 2017

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από πυροβολισμούς στο κέντρο του Παρισιού, στην περιοχή των Ηλύσιων Πεδίων.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανάρτησή του στον φίλα προσκείμενο σε αυτό ιστότοπο Amaq, όπου επίσης ανέφερε ότι την επίθεση πραγματοποίησε Βέλγος πολίτης.

Στην επίθεση ελαφρά τραυματίστηκε μια περαστική τουρίστρια. 

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών, αλλά και τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ένας άνδρας βγήκε από το όχημά του και άρχισε να πυροβολεί με όπλο τύπου «καλάσνικοφ» προς τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ειδοποίησε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή των Ηλύσιων Πεδίων, ενώ κλειστοί είναι και οι σταθμοί του μετρό στην περιοχή γύρω από τα Ηλύσια Πεδία.

Να σημειωθεί πως η επίθεση έγινε ενώ στη χώρα τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και ενισχυμένα και λόγω των προεδρικών εκλογών της Κυριακής. 

Πηγή: efsyn.gr – Το ρεπορτάζ ανανεώνεται εδώ

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email