Κοινωνία

Mε ΜΑΤ, ξύλο και χημικά δίνουν τα σπίτια στους τραπεζίτες!

Σήμερα, «πρεμιέρα» της πολιτικής αλητείας και απανθρωπιάς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ξέχασε να χρησιμοποιήσει και τα γνωστά μέσα καταστολής όπου έγιναν κινητοποιήσεις σε Ειρηνοδικεία και δικαστήρια. Έτσι, με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές που έκαναν κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Συγκεκριμένα, επεισόδια έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να αποτρέψουν πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα, στο Ειρηνοδικείου Αθηνών όταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» επιδίωξαν μπούνε στη δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς και δυνάμεις της Αστυνομίας απομάκρυναν τους διαδηλωτές με χρήση χημικών. Μάλιστα,  υπήρξαν τραυματισμοί διαδηλωτών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών είναι ο Θανάσης Μπαρτζώκας. Πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, με αναπνευστικά προβλήματα.Στις συγκεντρώσεις ήταν διαδηλωτές από το ΠΑΜΕ, που είχαν συγκέντρωση έξω από το ειρηνοδικείο, εκπρόσωποι της ΛΑΕ (ο επικεφαλής της Π. Λαφαζάνης κ.α).  

Τα ΜΑΤ – προφανώς με πολιτικές εντολές – έδρασαν αδίστακτα χτυπώντας γκλοπς τους συγκεντρωμένους, ενώ έριξαν και χημικά στους εσωτερικούς χώρους του Ειρηνοδικείου. 

Στη Θεσσαλονίκη πορεία πραγματοποίησε ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης«.  Η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους. Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπούνε στο και απωθήθηκαν βίαια από τους αστυνομικούς. Το ίδιο έγινε και  έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του ΣΣΘ, στην οδό Τσιμισκή. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια. Μπήκαν στο κτίριο και φώναξαν συνθήματα. 

Δείτε στη συνέχεια βίντεο εικόνες από τη «δράση» των δυνάμεων καταστολής της τόσο «αριστερής» κυβέρνησης που εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τα κοράκια των «αγορών» και των τραπεζών.

Επίσης ακούστε από τη σημερινή εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου αναλυτικά τα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς και πώς θα αρπάξουν σπίτια πρώτης κατοικίας και θα τα προσφέρουν στους τραπεζίτες (ηχητικό εδώ)

Μόνη απάντηση είναι να υπερασπιστούμε με όρους αλληλεγγύης το σπίτι μας και το σπίτι του γείτονα μας, ώστε το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να γίνει πράξη και όχι σύνθημα που εκμεταλλεύτηκαν με όρους πολιτικής αλητείας οι σημερινοί κυβερνώντες και το μετέτρεψαν σε «δώσε το σπίτι στον τραπεζίτη»

Το βίντεο είναι από newsit.gr και οι δύο κεντρικές φωτογραφίες του Σωτήρη Δημητρόπουλου /EUROKINISSI.

(Επισκέψεις: 38 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend