Στιγμιότυπα

Mαρφίν 2010: Έγκλημα χωρίς τιμωρία (βίντεο)

Σήμερα κλείνουν εννιά χρόνια από ένα έγκλημα με ενόχους αλλά χωρίς τιμωρία. Ήταν 5 Μαΐου του 2010, του έτους που άνοιξε την εποχή των μνημονίων για την Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν τεράστιες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, διαδηλώνοντας κατά των βάρβαρων μέτρων που συνόδευαν την «προίκα» της δανειακής σύμβασης της κυβέρνησης Παπανδρέου. 
 
Το έγκλημα συντελέστηκε στην οδό Σταδίου, όπου κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ στο κατάστημα της τράπεζας Μαρφίν. Σύμφωνα με ανακοίνωση, τότε, της ίδιας της τράπεζας «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με “βόμβες napalm”».
 
Το κατάστημα της τράπεζας ήταν κλειδωμένο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν μέσα να μην μπορούν να διαφύγουν. Η τράπεζα τυλίχτηκε στις φλόγες. Αποτέλεσμα του εγκλήματος τρεις αδικαίωτοι νεκροί.
 
Εννιά ολόκληρα χρόνια μετά οι δολοφόνοι της Μαρφίν παραμένουν ασύλληπτοι και οι μηχανισμοί που έδρασαν άγνωστοι. Άγνωστο είναι κάτι άλλο: Ποιοι μπορεί να διέθεταν τέτοιο οπλισμό για το έγκλημα στη Μαρφίν. 
 
Δημοσιεύουμε την παρέμβαση του δημοσιογράφου, Νίκου Μπογιόπουλου, στον Real fm, στις 5/5/2017, όπου περιγράφονται τα στοιχεία του εγκλήματος. 
 

Βίντεο: Βαθύ Κόκκινο

(Επισκέψεις: 3.600 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend