Πολιτική

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις άλλες μαζί»

«Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο, Deutschlandfunk (DLF).

Η αναγνώριση των «επιτευγμάτων» της κυβέρνησης Τσίπρα, από τον στενότερο συνεργάτη του Β. Σόιμπλε και επίσης χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, φανερώνει ότι πίσω από το στημένο «θεατράκι» του «κακού» γερμανού υπουργού Οικονομικών και της «αριστερής» κυβέρνησης που δήθεν αντιδρά, αντιστέκεται και εκβιάζεται, κρύβεται η αταλάντευτη εφαρμογή της βαρβαρότητας, σε βάρος του ελληνικού λαού.

Η διάλυση του ασφαλιστικού, το «μαχαίρι» στις συντάξεις, η αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, ενεργειακές υποδομές), είναι μόνο μερικές από τις επιτυχημένες «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα συχαρίκια από το Γερμανό αξιωματούχου, δόθηκαν μάλιστα λίγα 24ωρα, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες «διαπραγμάτευσεις» των υπουργών της κυβέρνησης με το τεχνικό κλιμάκιο των «θεσμών»… «Διαπραγματεύσεις», οι οποίες ξεκινούν σήμερα και η προπαγάνδα του Μαξίμου, έχει ντύσει με …«κόκκινες γραμμές», το σλόγκαν ούτε ένα «ευρώ περισσότερο λιτότητα» και τη δέσμευση ότι η λήψη νέων μέτρων θα πλαισιωθεί από «αντίμετρα», όπως η «ελάφρυνση» του χρέους.

«Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία να μην απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ταυτόχρονα με τα εγκωμιαστικά σχόλια ο χριστιανοδημοκράτης υφυπουργός Οικονομικών και με έμφαση συμπλήρωσε: «Σε τελευταία ανάλυση το θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή το χρέος, αλλά το πως θα επιτευχθεί ανάπτυξη. (…) Η συζήτηση γύρω από ένα ενδεχόμενο κούρεμα τους ελληνικού χρέους θα εκλαμβάνονταν ως αδικία από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία».

Και τέτοιες «αδικίες» δεν τις σηκώνει η ΕΕ. Είναι δεδομένο, ότι η συμφωνία και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει τη δέσμευση των κυβερνώντων για την ψήφιση και εφαρμογή πλήθος μέτρων και «μεταρρυθμίσεων». Περικοπές σε συντάξεις και μισθούς. Μείωση του αφορολόγητου. Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Όσο για τα περιβόητα …αντίμετρα αυτά θα περιοριστούν πιθανά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων – έτσι εξάλλου έρχεται η καπιταλιστική ανάπτυξη μάζι με το «τσεκούρι» σε εργασιακά δικαιώματα – και σε κανέναν «καθρεφτάκι» για το πόπολο.

Η μονόπλευρη εξοντωτική λιτότητα θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς με στόχο την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του δημόσιο χρέους που όπως συμφώνησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ, δεν χρειάζεται «κούρεμα». Αυτό που προέχει είναι η επιβολή πρόσθετων μέτρων που αθ σπρώξει το λαό βαθύτερα στη φτώχεια. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε η Eurostat, στη δημοσιότητα, είναι η τρίτη φτωχότερη χώρα-μέλος της Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία (34,2%) και τη Ρουμανία (22,7%)!

Η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα, όπως υπογράμμισε και ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, επιτελεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το έργο της. Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, ομολόγησε, αυτό που πριν από περίπου δυο δεκαετίες ο μεγιστάνας Ανιέλι, σχολιάζοντας τα πολιτικά πράγματα της χώρας του, της Ιταλίας, το είχε συμπυκνώσει σε μια μόνο φράση: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Άντε λοιπόν καλές ….«διαπραγματεύσεις»!

(Επισκέψεις: 232 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend