Αθλητισμός

«Θα σε σκοτώσω, στ΄ορκίζομαι…»

«Θα σε σκοτώσω, δεν θα φύγεις ζωντανός από την Ελλάδα απόψε. Στο ορκίζομαι στα μάτια μου!», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στον διαιτητή του αγώνα ΠΑΟ- ΤΣΣΚΑ (20 Απριλίου), σύμφωνα με το φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά, το επίμαχο σημείο του φύλλου αγώνος (όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα sport-it.gr έχει ως εξής:

filo agona

Το φύλλο αγώνα ΠΑΟ- ΤΣΣΚΑ , για τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια με πρωταγωνιστή το Δ. Γιαννακόπουλο.

 

 

«Ένα λεπτό αφότου μπήκαμε στα αποδυτήρια, η πόρτα άνοιξε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο ακολουθούσε ένας άνδρας. Πέταξε το μεγάλο κερί (επισυνάπτεται φωτογραφία) προς τον κύριο Ανκαραλί, αλλά χτύπησε την καρέκλα. Ήταν εξαιρετικά επιθετικός και ενώ συγκρατείτο από μένα και έναν από τους ανθρώπους που τον συνόδευαν, φώναζε: «Θα σε σκοτώσω, δεν θα φύγεις ζωντανός από την Ελλάδα απόψε. Στο ορκίζομαι στα μάτια μου! Θα σκοτώσω εσένα, την οικογένειά σου και αυτό είναι υπόσχεση». Το επανέλαβε αυτό αρκετές φορές. Μετά είπε: «Θα γ…ω, τη μάνα σου, τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, μπροστά σου». Μετά έφυγε. Αυτό διήρκεσε για δύο λεπτά και δεν υπήρχε ούτε ασφάλεια, ούτε αστυνομία εκείνη την ώρα για να μας προστατέψει».

«Βαριά» ήταν η καμπάνα της Ευρωλίγκα στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Του επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Εκτός από το πρόστιμο, η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κοινοποίησε την υπόθεση στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Ο λόγος; Ώστε να αξιολογηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νομικές ευθύνες, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα.

Επιπλέον, η Ευρωλίγκα επέβαλε κυρώσεις και στον Παναθηναϊκό, με την ΚΑΕ να καλείται να πληρώσει συνολικά 30.000 ευρώ. Αναλυτικά η «πράσινη» ΚΑΕ τιμωρήθηκε με 10.000 ευρώ πρόστιμο για τα βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τα λέιζερ και τέλος 8.000 για την ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα:

«Η ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκα επιβάλει κυρώσεις εναντίον του Παναθηναϊκού, αφού διαπίστωσε ότι ένας παράγοντας του κλαμπ προχώρησε σε λεκτικές απειλές κατά των διαιτητών το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 86-85 στο τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ για την σεζόν 2014-2015.

Μετά την εξέταση των στοιχείων του περιστατικού, η Ανεξάρτητη Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό την Τρίτη.

Στο επίσημο φύλλο αγώνα, ο επικεφαλής των αρμοδίων έχει αναφέρει ότι ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εισήλθε στα αποδυτήρια αμέσως μετά τη νίκη της ομάδας του και προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά στον έναν διαιτητή, ενώ εξέφραζε επανειλημμένες απειλές εναντίον του αλλά και εναντίον της οικογένειάς του.

Εξηγώντας το ποσό της ποινής αυτής, η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως οι επαίσχυντες απειλές του κ. Γιαννακόπουλου και το γεγονός ότι το έχει ξανακάνει στο παρελθόν έχουν πληγώσει την εικόνα της διοργάνωσης.

Η Ευρωλίγκα θέλει να καταδικάσει ανάλογες ενέργειες σαν αυτές που σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα και να διαβεβαιώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διατηρήσει την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν ή παρίστανται στα γήπεδα, αντιμετωπίζοντας αναλόγα περιστατικά με την μεγαλύτερη σοβαρότητα. Η διοργάνωση θα τηρήσει στο έπακρο όλους τους κανόνες και τους νόμους που ισχύουν προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ακαιρότητα του παιχνιδιού δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε κρούσματα βίας που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα της Ευρωλίγκα.

Δεδομένης της πρωτοφανούς αγριότητας των γεγονότων στον αγώνα της Δευτέρα, η Ευρωλίγκα θα γνωστοποιήσει στις ελληνικές Αρχές την υπόθεση προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο ενέχουν νομικής ευθύνης πέραν των ποινών που επιβάλλονται με βάση το καταστατικό της Ευρωλίγκας.

Η πειθαρχική επιτροπή επίσης επιβάλλει ποινές στην ομάδα του Παναθηναϊκού, 10.000 ευρώ για βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για την ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο».

Αυτός λοιπόν είναι ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτός εκπροσωπεί και τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Αυτός είναι και το πρότυπο για τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Και το ερώτημα. Πως είναι δυνατόν να εξαλείψουμε την βία από τον επαγγελματικό αθλητισμό; Εάν διωχθεί ο πρόεδρος και αναγκαστεί σε παραίτηση την άλλη μέρα η ομάδα του Παναθηναϊκού θα διαλύσει. Έτσι λειτουργεί ο επαγγελματικός αθλητισμός.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend