Ευθανασία στους φτωχούς

Έτσι θα πληρώνουμε και … λιγότερες συντάξεις!

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΚΑΣ Κοινωνία • 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η εφευρετικότητα της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, σε μέτρα που θα οδηγούν στη μείωση των ελλειμμάτων του δημοσίου και κατά συνέπεια του δημόσιου χρέους, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί και η απόφαση του υπουργείου Υγείας, να επιβάλλει νέες περικοπές στα δαπάνες που πληρώνει το κράτος- μέσω του ΕΟΠΥΥ- για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων στα διάφορα ταμεία. Με την απόφαση αυτή,  χιλιάδες ασφαλισμένοι- από σήμερα και στο εξής- θα βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, για ορισμένες ιατρικές εξετάσεις, όπως το τεστ ΠΑΠ, οι μαγνητικές τομογραφίες .

Οι εξετάσεις αυτές- καθοριστικές για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων καθώς έχουν να κάνουν με την πρόληψη του καρκίνου και άλλων επικίνδυνων ασθενειών- θα χορηγούνται στο εξής με … το σταγονόμετρο. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, από σήμερα και στο εξής καταργείται το δικαίωμα της δωρεάν εξέτασης και στις εξής ιατρικές εξετάσεις:

  • Τεστ Παπανικολάου, για γυναίκες που είναι μικρότερες των 21 και μεγαλύτερες των 65 ετών. Στο εξής, δωρεάν εξέταση τεστ ΠΑΠ  (με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ), θα μπορούν να κάνουν μόνο  οι ασφαλισμένες γυναίκες από 21 ως 65 ετών.
  • Καρκίνου του προστάτη, για ασφαλισμένους ηλικίας κάτω των 40 και πάνω από 75 ετών. Στο εξής, δικαίωμα να κάνουν αυτή την εξέταση δωρεάν (με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ) έχουν οι εξής κατηγορίες: Άνδρες άνω των 50 ετών, άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών (εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών) και άνδρες 40 με 45 ετών (εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών).
  • Μαστογραφίας. Στο εξής, αυτή την προληπτική εξέταση, θα μπορούν να την κάνουν δωρεάν, μόνο γυναίκες άνω των 40 ετών και μόνο μια φορά το χρόνο, για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα. Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες γυναικών, χάνουν αυτό το δικαίωμα.

Παραβλέποντας τη σοφή ρήση του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής,  «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν», οι «σωτήρες» της Ελλάδας (Σαμαράς, Βενιζέλος και οι κάθε είδους υποστηρικτές τους), επιδιώκουν να είναι αξιόπιστοι στους Έλληνες και ξένους που δάνεισαν την Ελλάδα με ληστρικούς όρους ακόμη με μέτρα που είναι θανατηφόρα. Στην προσπάθειά τους να ξεπληρώσουν στους τραπεζίτες και κάθε είδους δανειστές (ληστές) της Ελλάδας τα τοκογλυφικά δάνεια του δημοσίου, αναζητούν το «νοικοκύρεμα» των δαπανών του υπουργείου Υγείας ακόμη σ την εφαρμογή μέτρων (όπως η κατάργηση των συγκεκριμένων δαπανών για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις) που σίγουρα θα οδηγήσουν μια ώρα νωρίτερα στο θάνατο ανθρώπους που δεν έχουν ή δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για κάποιες ιατρικές εξετάσεις, που μπορούσαν να τους σώσουν τη ζωή από τον καρκίνο και άλλες θανατηφόρες ασθένειες.

Τι να πει κανείς. Όσο κι’ αν ακούγεται μακάβριο και προκλητικό, φαίνεται πως η κυβερνώντες,  προσπαθούν  να … σώσουν την ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία και την καταστροφή με μέτρα που επιβεβαιώνουν τη γνωστή ρήση «ευημερούν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν». Με την κατάργηση των δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων  για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, το μεν υπουργείο Υγείας θα δαπανά  λιγότερα (αφού ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει λιγότερα για τις συγκεκριμένες προληπτικές  ιατρικές εξετάσεις) το δε υπουργείο Οικονομικών και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα πληρώνουν λιγότερες συντάξεις (αφού κάποιοι θα έχουν πεθάνει επειδή δεν είχαν την πολυτέλεια να κάνουν τις αναγκαίες για τη σωτηρία τους- από τον καρκίνο και άλλες ασθένειες- προληπτικές εξετάσεις)… 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email