Κυβερνητικές προτάσεις εντός των μνημονιακών δεσμεύσεων

ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ Κοινωνία • 23 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες βρίσκονται στα… κάγκελα και η κυβέρνηση παρουσίασε τις προτάσεις της στη συνάντηση με εκπροσώπους κάποιων μπλόκων, οι οποίες διαπιστώνεται πως κινούνται εντός των μνημονιακών δεσμεύσεων, στις στρατηγικές της ΕΕ και της ΚΑΠ.

Αυτό γίνεται εμφανές καταρχήν στο σημείο που  ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δικές σας προτάσεις και θέσεις, αλλά την ίδια στιγμή και οι δικές σας θέσεις δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υποψήν το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες, το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε».

Οι προτάσεις της κυβέρνησης που ήρθαν στη δημοσιότητα, αποτελούν ένα σχέδιο το οποίο φαίνεται πως δεν απαντά στις ανησυχίες και τα μεγάλα προβλήματα, εκτιμούν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Δευτέρας η μερίδα των μπλόκων που συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε σε αποκλεισμό των Τεμπών, ενώ από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης αποφασίστηκε να κλείσουν και την γέφυρα του Στομίου, αποκλείοντας την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού, ενώ υπάρχουν προτάσεις να κλείσουν και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

«Να απαντήσει στα πέντε αιτήματα η κυβέρνηση»

Από την μεριά τους οι αγρότες που στηρίζουν το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ζητούν από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί στα πέντε αιτήματα που έχουν καθορίσει, ενώ συνεχίζουν να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, με αποκλεισμούς δρόμων, υπηρεσιών κ.α. Πάντως γίνεται αντιληπτό πως μέχρι στιγμής δε υπάρχει καμία ουσιαστική κυβερνητική απάντηση για τον πυρήνα των προβλημάτων που σχετίζονται με το φορολογικό – ασφαλιστικό σχεδιασμό, αλλά ούτε στο ζήτημα τους κόστους παραγωγής.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:


1.
Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2.Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3.Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4.Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5.Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για τη φορολογία στο τσίπουρο

Ετικέττες: , ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email