Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Γερμανία: Στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι κατά της ακροδεξιάς

Διαδηλώσεις σε επτά μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κατά της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή ενόψει των ευρωεκλογών..

Διαδηλώσεις σε επτά μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κατά της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης εβδομάδας. Τις διαδηλώσεις στηρίζουν περισσότερες από 250 οργανώσεις που δρουν ενάντια στην ακροδεξιά, το φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον εξτρεμισμό. 

Στο Βερολίνο από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 20.000 άτομα στην Αλεξάντερ Πλατς, μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ και Σκα Κέλερ, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, στο Αμβούργο, στην Στουτγκάρδη, στην Κολωνία και στην Λειψία, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν τους συμμετέχοντες σε συνολικά πάνω από 150.000.

«Φαίνεται ήδη πως η τράπουλα πάλι ανακατεύεται, κι αυτή τη φορά σε βάρος των εξτρεμιστών εθνικιστών και δεξιών, όπως το FPO και το AfD, που θέλει να ενωθεί με το FPO στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατόπιν να σχηματίσουν πολιτική ομάδα. Και μαζί με τον ρατσιστή Σαλβίνι. Όλα αυτά θα αλλάξουν τώρα», είπε ο πολιτικός επιστήμονας Χάγιο Φούνκε που συμμετείχε στην κινητοποίηση του Βερολίνου.

«Είναι ανησυχητικό πόσα δεξιά κόμματα δραστηριοποιούνται όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να μαθαίνουμε από την ιστορία. Είναι λοιπόν ευθύνη μας να πάμε στην κάλπη, να αντισταθούμε στη δεξιά, και να διαδηλώσουμε», δήλωσε η ακτιβίστρια Ροξάνα Μάιφνερ.

Στην Κολωνία, ξεχώρισε η παρουσία της οργάνωσης «Γιαγιάδες ενάντια στη Δεξιά». Τα μέλη της εκφράζουν φόβους ότι η Γερμανία και η Ευρώπη συνολικά επιστρέφουν σε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας και καλούν τους πολίτες σε αφύπνιση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά θέματα

Απόψεις