Τον… παραίτησε!

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτική • 19 Νοεμβρίου 2015

Μίνι κυβερνητική κρίση προκάλεσε το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και τα άλλα προαπαιτούμενα, το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξιώμα, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεδομένου ότι διαφωνούσε με ορισμένες από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και δεν προτίθετο να παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρίστοφορος Βερναρδάκης.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr.

Η επιστολή παραίτησης

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σακελλαρίδης εξηγεί ότι προχωρά στην κίνηση αυτή γιατί αδυνατεί να συμβάλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. «Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο», σημειώνει και συνεχίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Το παρασκήνιο της παραίτησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις επέστρεψε χθες το βράδυ από το ταξίδι του στην Τουρκία, ο κ. Τσίπρας έγινε γνώστης της πρόθεσης του κ. Σακελλαρίδη να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία επειδή διαφωνεί με πολλές από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Σακελλαρίδης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του αυτή σε κορυφαία στελέχη του κόμματος αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, χθες το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σακελλαρίδη με τον τελευταίο να ζητά αλλαγές σε πολλές από τις διατυπώσεις του ν/σ, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Ετικέττες: , , ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email