Ο «διαβασμένος» κ. Χρυσοχοϊδης…

«Διαβασμένος», συμμετέχει αυτή τη φορά στις πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Σε συνέντευξη του που παραχώρησε χτες στο Newsit και τον δημοσιογράφο Σπύρο Μουρελάτο, ο υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, τάχτηκε υπέρ της χάραξης διακριτών …ιδεολογικών γραμμών ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και με περίσσιο πολιτικό θράσος ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι: «Η παράταξη του ριζοσπαστικού κέντρου, η προοδευτική Δημοκρατική παράταξης, η προοδευτική Αριστερά, που έχει μάθει να κάνει αλλαγές με κριτήριο το ριζοσπαστικό μέτρο, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη»!

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, που μέσα σε πέντε χρόνια ψήφισε δυο μνημόνια, τα εφάρμοσε από υπουργικές θέσεις και επικύρωσε εντός του κοινοβουλίου κάθε νόμο που ισοπέδωνε τη ζωή του ελληνικού λαού, σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής, επιδιώκει να αναγάγει το ΠΑΣΟΚ – με το κατάλληλο λίφτινγκ – στις «δυνάμεις της προοδευτικής Αριστεράς» που δήθεν θα το διέπουν οι «αρχές» της «αλληλεγγύης» και της «δικαιοσύνης»!

Η …«αριστερή στροφή» Χρυσοχοϊδη, είναι άλλη μια πολιτική κολοτούμπα που έρχεται να υπηρετήσει τους γενικότερους σχεδιασμούς του συστήματος, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού, μέσα στις δαγκάνες του ΠΑΣΟΚ που σήμερα ετοιμάζεται να φορέσει την «προβιά» της κεντροαριστεράς.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, είναι ένας από εκείνους τους πολιτικούς, που πάντα έχει τρόπο να …τρυπώνει μέσα σε αυτά τα σχέδια και να διεκδικεί «πρωταγωνιστικό» ρόλο. Η ηγεσία της «Ελιάς», τα αλισβερίσια με το «Ποτάμι» και τη ΔΗΜΑΡ, είναι προνομιακός χώρος για πολιτικούς, τύπου Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους και να καταλάβουν τα «νέα» πόστα. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ο ίδιος μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την ηγεσία της «Ελίας», στος επίκειμενο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Εξάλλου, ο Μ. Χρυσοχοίδης, είναι από εκείνα τα ελάχιστα πολιτικά στελέχη, που έχει καταφέρει να βρίσκεται από το 1994 σε υπουργικές θέσεις και να έχει συνεργαστεί με πέντε πρωθυπουργούς. Κατά σειρά ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν υφυπουργός ή υπουργός των κυβερνήσεων των Αν. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Αν. Σαμαρά. Αυτές οι ιδιαίτερες ικανότητες του, ήταν που τον κατέταξαν σε ένα από τους πιο «επιτυχημένους» υπουργούς Δημόσιας Τάξης, έχοντας κατακτήσει το «σεβασμό» ανθρώπων από όλες τις μεγάλες Πρεσβείες της χώρας, που είχαν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες τους, προκειμένου να «συνεργαστούν» μαζί του για την πάταξη της «τρομοκρατίας»…

Η πολιτική «πείρα», λοιπόν που έχει αποκτήσει, καθοδηγεί στην παρούσα φάση τις κινήσεις του. Είναι αυτή, που του δίνει τη δυνατότητα στη συνέντευξη που παραχώρησε να χαρακτηρίσει το «ΠΑΣΟΚ καρικατούρα», καθώς, όπως είπε, «δεν έχει μία διακριτή προοδευτική ταυτότητα». Η πολιτική «όσφρηση» του, είναι αυτή που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται «αλλαγές» προς την κατεύθυνση της «κοινωνικής δικαιοσύνης», με την ανάκτηση από το ΠΑΣΟΚ των …«προοδευτικών και αριστερών» καταβολών του. Αυτό που δεν κατάφερε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ από το 2003 μέχρι το 2005, βοήθησε αρχικά το κόμμα του να εφαρμόσει και συνέχεια να στηρίξει από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πιο σκληρές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, έρχεται σήμερα και ζητά τρόπους να το διορθώσει!

Η πολιτική του φερεγγυότητα, είναι εξάλλου γνωστή στους πάντες. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, είναι ο μόνος πολιτικός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με ειλικρίνεια βγήκε να δηλώσει στις 25 Γενάρη του 2012, στο «ΣΚΑΙ» ότι :«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις. Είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά»! Ο ίδιος, βρήκε το θάρρος να δηλώσει ότι «γίναμε αποικία» με το μνημόνιο!

Αυτό φυσικά σε τίποτα δεν τον εμπόδισε λίγες μέρες αργότερα στις 12 Φλεβάρη 2012, ως υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα διάβασε και οδήγησε στη νέα μεγάλη σφαγή των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών δικαιωμάτων και έβαλε τις βάσεις για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Αυτός είναι ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Ένας πολιτικός που έχει το «θάρρος» της γνώμης του. Ένα κυβερνητικός αξιωματούχος που πάντα έβρισκε θέση, στα υπουργικά συμβούλια, για τη παρήγαγε «έργο». Ένας υπουργός που κέρδισε την εμπιστοσύνη μυστικών υπηρεσιών, πρεσβειών και κυβερνήσεων στο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Σήμερα είναι έτοιμος να συμβάλει στις αναγκαίες «αλλαγές» για να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ …προοδευτικό πρόσημο και να προωθήσει «κοινωνικές» πολιτικές. Το ερώτημα που μπαίνει στο λαό είναι ένα: Τον εμπιστεύεστε ή μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγεί η χώρα από εκείνο το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς που γεννά «τέκνα» σαν τον Μ. Χρυσοχοΐδη;

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email