Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας:
Από τη «Χαλυβουργία» αρχίζει ο χορός των ομαδικών απολύσεων!

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνία • 12 Ιουνίου 2014

 

Αρχισε η λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής ομαδικών απολύσεων με τίτλο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας… Και η αρχή ήταν συμβολική αφού με την πρώτη του απόφαση το ΑΣΕ έδωσε το πράσινο φως για τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ιδιοκτησίας Μάνεση!

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση ομαδικών απολύσεων μετά την μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας από τον υπουργό Εργασίας, στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, και στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΑΣΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το αίτημα της εργοδοσίας .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αρχική πρόταση της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να εγκριθεί η απόλυση 90 από τους 107 εργαζομένους στην επιχείρηση και να διατηρηθούν στην εργασία οι 17 από αυτούς.

Ακολούθησε εκτενής διαδικασία διαβουλεύσεων, με έξι συνολικά συνεδριάσεις του ΑΣΕ και δυο τριμερείς συναντήσεις ενώπιον του υπουργού Εργασίας. Έως τα τέλη Μαΐου υπήρξαν συνεχείς οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων με αποτέλεσμα σήμερα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να μην υπερβαίνουν τους 74. Μετά την απόφαση του ΑΣΕ, παραμένουν στην επιχείρηση 29 εργαζόμενοι, αντί για τους 17 που ήταν το αρχικό αίτημα της εταιρείας .Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις διαβουλεύσεις η επιχείρηση επικαλέστηκε το αυξημένο κόστος ενέργειας υποστηρίζοντας ότι, αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα των απολύσεων, επρόκειτο να κλείσει και το εργοστάσιο του Βόλου.

Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα περίπου, η εργοδοσία της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» του Μάνεση προχώρησε σε εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι δούλεψαν μόνο την πρώτη βδομάδα του Μάη.

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email