Η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στο χάος της Μέσης Ανατολής

Η Ελλάδα συμμετέχει στον (αμερικανικό) πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους. Αναμένεται η «απάντηση» της Αγκυρας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ Πολιτική • 25 Σεπτεμβρίου 2014

<<Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο – μετά και από σχετικήεισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας – με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις>>.

Με αυτήν την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποιεί την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στην δυτική «σταυροφορία» κατά του ισλαμικού κράτους που με τα όπλα ακραίοι μουσουλμάνοι δημιουργούν σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Με αυτήν την απόφαση η ελληνική κυβέρνηση  διακηρύττει την πίστη και αφοσίωσή της στην Ουάσιγκτον και  συμμετέχει ενεργά στους αμερικανικούς σχεδιασμούς της περιοχής. Αυτήν τη διαβεβαίωση θα πρέπει να υπενθυμίσουμε η ελληνική κυβέρνηση την έχει προσφέρει μήνες πριν με τη συμφωνία της για τη δημιουργία βάσεων  για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drones)  τα οποία συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή,

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η ελληνική εμπλοκή σε έναν πόλεμο που κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών θα κρατήσει πολύ φέρνει την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία καθώς όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν απέκρουσε τις αμερικανικές πιέσεις για την συμμετοχή της Τουρκίας  στη σταυροφορία κατά του ισλαμικού κράτους.

Κάτι που επίσης πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι αποδεδειγμένα η Τουρκία προσφέρει βοήθεια και εξοπλισμός στους ισλαμιστές οι οποίοι μάχονται κατά των Κούρδων τους οποίους σπεύδει να εξοπλίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Συμπέρασμα: Η ελληνική κυβέρνηση   σύρει τη χώρα στο χάος της Μέσης Ανατολής

Ένα Σχόλιο - "Η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στο χάος της Μέσης Ανατολής"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email