ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ζητάει η Μέι

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Διεθνή • 18 Απριλίου 2017

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας σε έκτακτο διάγγελμα έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Αύριο η πρόταση της Τερέζα Μέι θα έρθει στο Κοινοβούλιο προς ψηφοφορία και αν περάσει (απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων), οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου. 

Εξηγώντας την απόφασή της η Μέι κατηγόρησε ευθέως τους Εργατικούς όσο και τους εκπροσώπους της Σκοτίας για διχασμό μέσα στη Βουλή και απείλησε πως εάν δεν γίνουν τώρα εκλογές δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

«Εάν δεν κάνουμε εκλογές τώρα ο διχασμός θα συνεχιστεί και δεν θα στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε ότι έγινε πρωθυπουργός σε μια περίοδο που η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα και παρέλαβε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε. και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, επισήμανε.

Έστειλε, παράλληλα, μήνυμα στην αντιπολίτευση δηλώνοντας: «Έχω μια μικρή πρόκληση. Έχετε ασκήσει κριτική, έχετε απειλήσει, αυτή είναι η στιγμή σας για να δείξετε ότι το εννοείτε, για να δείξετε ότι δεν αντιμετωπίζετε την πολιτική σαν παιχνίδι».

Πηγή: efsyn.gr- Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ, που ανανεώνεται εδώ.

Ετικέττες: ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email