«Φτηνό θέαμα, με πανάκριβο εισιτήριο»

Σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου για τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτική • 11 Οκτωβρίου 2016

Είναι χιλιοειπωμένο, αποτελεί ωστόσο την κατά κυριολεξία εκτίμηση για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, για την διαφθορά και την διαπλοκή: Ήταν μια μονομαχία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων με άσφαιρα πυρά. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αντιπαρατέθηκαν για τις δύο εκδοχές της διαφθοράς και της διαπλοκής. Παρέκαμψαν, όμως, ή αποσιώπησαν, τη μεταξύ τους συμφωνία ως προς τη γενεσιουργό αιτία της διαφθοράς και της διαπλοκής (υπό οποιαδήποτε εκδοχή), μια συμφωνία που εκφράσθηκε στην από κοινού υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου πριν ένα χρόνο, αφήνοντας άθικτο το θερμοκήπιο στο οποίο αναπτύσσονταν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται τα «άνθη του κακού».

Πάντως, παρακολουθώντας τη συζήτηση και ιδιαιτέρως την αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη, είχες την εντύπωση ότι παρακολουθείς εκείνο το λαϊκό παίγνιο, το ονομαζόμενο «ο παπάς», κατά το οποίο ο επιτήδειος διοργανωτής (συνήθως απατεών, ονομαζόμενος και «παπατζής») καταφέρνει με την εξαπάτηση του αφελούς παίκτη να κερδίζει πάντα, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Παραθέτουμε δύο ενδιαφέροντα αποσπάσματα από τη χθεσινή (10/10/2016) ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου και του Μανώλη Κοττάκη, στο Real FM. Στο πρώτο ακούτε το γενικό σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου για τη συζήτηση στη Βουλή και στο δεύτερο μια συζήτηση μεταξύ των δύο συντελεστών της εκπομπής για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο πολιτικό σύστημα.

Το γενικό σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου 

Η συζήτηση Ν. Μπογιόπουλου, Μ. Κοττάκη περί διαφθοράς και διαπλοκής.

Μέρος Α’ 

Μέρος Β’ 

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email