To τσιμπούρι και η ομάδα αίματος

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΙΚΟΣ* ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΙΚΟΣ* Απόψεις • 26 Αυγούστου 2014

Τα τσιμπούρια ή κρότωνες ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των αρθρόποδων (ζώα με αρθρωτά πόδια ) και έχουν μεγάλη σημασία ως φορείς λοιμώξεων του ανθρώπου. Τα τσιμπούρια είναι υποχρεωτικώς αιμοδιατρεφόμενα αρθρόποδα. Παρασιτούν σε διάφορα ζώα στη φύση και πολλά επιτίθενται στον άνθρωπο όταν τους δίνεται η ευκαιρία.Το αρχικό δήγμα ( τσίμπημα ) είναι συνήθως ανώδυνο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αντίδραση. Σε πολλές χώρες ,ιδιαίτερα στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, αναφέρεται ενίοτε παράλυση από δήγμα κρότωνα ( τσιμπούρι ), μια παθολογική κατάσταση που συσχετίζεται με το δήγμα σκληρών κροτώνων.

Αρθρόποδα ιατρικής επίσης σημασίας είναι μεταξύ άλλων τα έντομα ( κώνωπες, μύγες, σκνίπες, φθείρες και ψύλλοι ) και οι αραχνίδες ( αράχνες, σκορπιοί, κρότωνες και ακάρεα ). Όλα τα παραπάνω είδη κάπου βρίσκουν και παρασιτούν σε αυτή την αέναη ισορροπία του ζωικού και φυτικού βασιλείου. Παράσιτα είναι οι οργανισμοί που εν ολίγης αναπτύσσονται εις βάρος κάποιου άλλου. Κοινώς δουλεύουν για την «πάρτη» τους , ασκώντας ενός είδους ιδιωτεία.

Επι τη ευκαιρία  η αμαυρωτική ιδιωτεία (νόσος του Tay- Sachs )  αποτελεί βιοχημική διαταραχή, η οποία σχετίζεται με το μεταβολισμό των σφιγγολιπιδίων, με συνέπεια την εναπόθεση και τη  συσσώρευση τους  στον εγκέφαλο και τον αμφιβληστροειδή.

Ό,τι υπάρχει σε ιδιωτεία στη φύση, τη βιολογία και την ιατρική, παραπέμπει εν ολίγης  σε κάτι εν τη γεννέσει  παθολογικό. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, της Ελλάδος και όχι της Μανωλάδος, προσδιόριζαν την ιδιωτεία ως την  πλήρη διανοητική ανεπάρκεια, την  ηλιθιότητα και τη βλακεία. Ο φυσικός φορέας της  ιδιωτείας  είναι ο ιδιώτης δηλαδή ο idiot.

Μέγας πατριώτης ο Ωνάσης κατά πολλούς νεοέλληνες. Το πόσα χρωστούσε όμως στο ελληνικό  δημόσιο  σε δάνεια απ’ το ’50 και μετά, δηλαδή στον κάθε Έλληνα πολίτη χωριστά, δεν το σκέφτηκαν ποτέ.Εκατοντάδες οι μεγάλες κρατικοδίαιτες ιδιωτικές  εταιρίες που ως κρώτωνες πίνανε το αίμα του Δημοσίου, δηλαδή του μπαμπά και της μαμάς του μοσχοαναθρεμένου εθνικιστή  φασίστα.Που η «βαθιά γνώση » της ιστορικής αμάθειας τον δίδαξε ότι τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να γίνουν κλαμπ,ρουλέτες και καζίνο.Και αν αυτό δεν αποδώσει ας τα πωλήσουμε στους ξένους επενδυτές όπως επιβάλλει δηλαδή η μεγάλη πατριωτική ολιγαρχία,μαζί με τους μπράβους της.Γιατί ανάπτυξη σημαίνει ό,τι πει και προστάξει ο έλληνας βιομήχανος και ό,τι υπακούσει η εξαθλιωμένη (λούμπεν) εργατική τάξη για το καλό πάντα του έθνους.

Όταν με λίγα λόγια  σε σώσει ο αγνώστου σε σενα εθνικότητας δότης  χαρίζοντας το αίμα του για το τροχαίο του παιδιού σου, άντε μετά εσύ  να μιλήσεις για την καθαρότητα αίματος της ελληνικής φυλής.Και αν είσαι και λίγο «γύφτος» στο χρώμα κοκορευόμενος πάντα για την αρχαιοελληνική σου καταγωγή θα’ναι τιμή σου και καμάρι σου. Να ενημερώσουμε ότι οι κύριες ομάδες αίματος (που  μας απασχολούν στη μετάγγιση) είναι απλουστευμένα και  στο σύνολο 4 ( Α , Β , ΑΒ και Ο ). Αναφέρεται και ως σύστημα ΑΒΟ και είναι το πρώτο και σπουδαιότερο σύστημα ομάδων αίματος που ανακαλύφθηκε από τον Karl Landsteiner (δυστυχώς δεν ήταν ελληνικής καταγωγής ο κύριος). Μαζί  με τον παράγοντα Rhesus (αντιγόνο D) που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στις μεταγγίσεις μετά τα αντιγόνα Α και Β του  ΑΒΟ συστήματος φτάνουμε τον αριθμό πέντε. Περίπου το 85 % του πληθυσμού είναι RH ( + ). Υπάρχουν και άλλα ερυθροκυτταρικά αντιγόνα ( 285 στον αριθμό ),από τα οποια τα 245 έχουν ταξινομηθεί σε 30 συστήματα ομάδων αίματος( ABO, MNS, P, Rh, Lutheran, Kell, Lewis, Duffy, Kidd, H, I κτλ. ) .

Όλεςοι  ομάδες αίματος είναι  το ίδιο ανθρώπινες όσο και το αίμα στο οποίο κατοικοεδρεύουν, συγκεκριμένα στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων- στη μεμβράνη τους – και του φασίστα και του αναρχικού. Και του σοσιαλιστή και του εθνικιστή. Και του μαύρου και του λευκού. Η  διαφορά στην κατανομή  και διακύμανσή τους  στις διάφορες φυλές και πληθυσμούς ανα την υφήλιο είναι γεωγραφική και πολυπαραγοντική. Περίπου το 42 % των Ελλήνων έχει το αντιγόνο Α (ομάδα Α-άλφα), 10 % το αντιγόνο Β ( ομάδα Β-βήτα), 3 % και τα δύο αντιγόνα Α και Β (ομάδα ΑΒ -άλφα βήτα) και το υπόλοιπο 45 % δεν έχει κανένα από τα αντιγόνα Α ή Β (ομάδα Ο). Τι σημαίνει όμως για ένα φασίστα η έννοια  κατανομή και πολυπαραγοντικός ;; Τίποτα απολύτως. Τα μαθηματικά και η στατιστική ήταν ο λόγος που έμενε στην ίδια τάξη του σχολείου. Φθονώντας τον «ξένο » σημαιοφόρο που ξημεροβραδιάζονταν για να μάθει την ελληνική ιστορία  και τις φυσικές επιστήμες. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου φυλής και εθνικότητας γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο ( το θαύμα της σύλληψης που λέμε… ) και η μεταβίβαση των ομάδων αίματος γίνεται με τους κλασσικούς νόμους του Mendel που ισχύουν σε όλους ανεξαιρέτως, ζώα και ανθρώπους ( και στα μοσχομπίζελα επίσης γιατί εκεί πρωτοπειραματίστηκε ο Γρηγόριος Μέντελ -Αυστριακός μοναχός ) .

Στο δημόσιο σχολείο μάθαμε γράμματα. Στο δημόσιο πανεπιστήμιο ανοίξαμε τους ορίζοντές μας και πετάξαμε. Στο δημόσιο νοσοκομείο καταθέσαμε την ανθρωπιά και τον εθελοντισμό μας. Θεραπεύσαμε το γείτονα, τον μετανάστη, τον ανήμπορο, τον άπορο , τον παππού και τη γιαγιά. Το κοινωνικό συμφέρον μόνο ως δημόσιο μπορεί να οριστεί.Τη στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης στα δημόσια νοσοκομεία την κλείσανε τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές της ιδιωτείας , οι κρότωνες ( τσιμπούρια ) που πίνουν το αίμα και οικειοποιούνται τον  πλούτο που παράγει ο έλληνας πολίτης.Τα νοσοκομεία κλείνουν για να φυτρώσουν οι ιδιωτικές πολυκλινικές και τα ιδιωτικά νοσοκομεία που δεν θα αναγνωρίζουν το πρόσωπο της μητέρας, του πατέρα ,του άστεγου, του φτωχού του έγχρωμου.

Η ιδιωτεία σαν ένα τεράστιο τσιμπούρι επιτίθεται αιμοβόρα  στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Καταλύει το δημόσιο συμφέρον και τα παράγωγά του, δηλαδή τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία.Τα χρηματιστηριακά καπιταλιστικά μοντέλα ως γιγάντιοι παρασιτικοί κρότωνες καταπίνουν όλες τις κοινωνικές σταθερές και καταλύουν το κοινωνικό κράτος. Είναι οι νέοι επιχειρηματικοί  όμιλοι της υγείας.

   ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ  ( Για όσους προτιμούν τη νηστεία από την ενεργό δράση) :

Τα αιμοσταγή  τσιμπούρια υπερτρέφονται και γίνονται ορατά και δια γυμνού οφθαλμού. Πρέπει να μάθουμε σιγά σιγά να τα ξεχωρίζουμε.Το αχόρταγο της φύσης τους μπορεί να τα διαστείλει τόσο ώστε να εκραγούν σα λάστιχο αυτοκινήτου.Το δημόσιο σώμα της ελληνικής κοινωνίας απ’ τις πολλαπλές αφαιμάξεις πάσχει από αναιμία. Χωρίς υποστηρικτικές μεταγγίσεις μπορεί  από μόνο του να συνέλθει;;-Ενδέχεται. Aν και εφόσον ο μυελός μπορεί και παράγει όλες τις κυτταρικές σειρές του αίματος.

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟ : O φασισμός και τα τσιμπούρια πάνε χέρι- χέρι. Πνίξ’ τους με τη γνώση σου ή με τη χρήση των εργαλείων της Ιστορίας και της Επιστήμης.

 

* O  Σπύρος Μπρίκος είναι γιατρός, μικροβιολόγος.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email