«Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας»

«Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και σε κανέναν κι αλίμονο σ' όποιον τους γυρίζει την πλάτη, απ' όπου κι αν προέρχονται» είπε ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Ο ίδιος είχε μείνει σε καταφύγιο για τρεις μήνες, όταν ήταν 12-13 ετών, για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο στην πατρίδα του.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνία • 20 Δεκεμβρίου 2016

Η ομάδα της Λάρισας εμφανίστηκε, την Κυριακή, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό με τη φράση  «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας», στη φανέλα των παικτών, που αγνόησαν την απαγόρευση της SuperLeague, η οποία βρήκε το μήνυμα… «άκρως πολιτικό».

Δύο ποδοσφαιριστές της Λάρισας, σε συνέντευξη τους στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησαν για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, το μήνυμα ήταν ένα μήνυμα για εκείνα τα παιδιά, τα οποία «έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Γιοβάνοβιτς είχε αναγκαστεί να μείνει για τρεις μήνες σε καταφύγιο μαζί με την οικογένεια του, όταν ήταν 12-13 ετών, για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο στην πατρίδα του

Όπως είπε «μέχρι και σε καταφύγιο χρειάστηκε να μείνω με την οικογένειά μου για τρεις μήνες κι εγώ δεν ήμουν πάνω από 12-13 χρονών. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και σε κανέναν κι αλίμονο σ’ όποιον τους γυρίζει την πλάτη, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Πραγματικά, πέρυσι με την καθιστική διαμαρτυρία για όσους πνίγονταν στο Αιγαίο και τώρα με το συγκεκριμένο μήνυμα, η ΑΕΛ αποδεικνύει τι πάει να πει μεγάλος σύλλογος», δήλωσε ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ. 

Ο Κρητικός, Μανώλης Μονιάκης,δήλωσε: «Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι παιδιά. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Η αλήθεια είναι πως και ως γονιός αισθάνθηκα όμορφα που μετέφερα αυτό το μήνυμα φορώντας χθες το περιβραχιόνιο της ομάδας μου, όπως απόλαυσα και την απήχηση που είχε μια αντίστοιχη περσινή συμβολική κίνησή μας. Προχθές ήμουν παρών στην επίσκεψη ενός σχολείου στο γήπεδό μας κι ούτε να φανταστώ δεν θέλω την πιθανότητα να βρεθούν αυτά τα παιδιά κάποτε σ’ αυτές τις συνθήκες, χωρίς να υπάρχει κανείς να τα στηρίξει. Μπράβο στην ομάδα μου και μπράβο στον κόσμο για το χειροκρότημά του,» σημείωσε ο ποδοσφαιριστής.

 

Ετικέττες: , , , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email