«Αν με ξαναδούν στη Μανωλάδα θα με καθαρίσουν».

Την ώρα που η …τυφλή ταξική δικαιοσύνη δικάζει, σε μια τρανή επιβεβαίωση της τύφλωσής της, πραγματικά δεν «βλέπει» τι συμβαίνει γύρω της. Ετσι, από την αρχή της δίκης του μεγαλέμπορα Νίκου Βαγγελάτου και των τριών μπράβων που στις 17 Απρίλη του 2013, στη Μανωλάδα, άνοιξαν πυρ με καραμπίνες και περίστροφο σε βάρος 200 μεταναστών, τραυματίζοντας 35, όταν οι τελευταίοι διεκδίκησαν δεδουλευμένα έξι μηνών, έχει δημιουργηθεί μια αλυσίδα γεγονότων, πέρα κι έξω από το πλαίσιο του …νόμου, ώστε οι κατηγορούμενοι να γλιτώσουν από το αποτρόπαιο έγκλημά τους με τη βούλα του …νόμου.

Και εξηγούμαστε: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ο Tipu Chowdhury, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση στη παράγκα που μένει το βράδυ της 27ης Ιουνίου από έξι άτομα. «Ηταν έξι άτομα με τρεις μηχανές. Μου κράταγαν τον λαιμό και με κλωτσούσαν στο σώμα. Μου έλεγαν πως δεν θέλουν να με δουν ξανά στη Μανωλάδα, φώναζαν γιατί έκανα τις καταγγελίες στο δικαστήριο κι αν με ξαναδούν στη Μανωλάδα θα με καθαρίσουν».

Το ίδιο πρωί είχε προηγηθεί -όπως αναφέρει ο ίδιος- επεισόδιο στο δικαστήριο στην Πάτρα, με άτομο από την πλευρά των κατηγορουμένων να τον κλωτσά έξω από τη δικαστική αίθουσα, κάτι που ο ίδιος κατήγγειλε μέσω του δικηγόρου του στο δικαστήριο.

«Μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, συγγενής κατηγορουμένου είχε απειλήσει άλλον μάρτυρα κατηγορίας, αλλοδαπό εργάτη γης, λέγοντάς του: Μόλις τελειώσει το δικαστήριο θα σε δω πώς θα έρθεις στη Μανωλάδα και τότε θα τα πούμε», δηλώνει ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Μωυσής Καραμπείδης, προσθέτοντας: «Καταθέσαμε αίτηση στο δικαστήριο για προστασία μαρτύρων επειδή φοβόμαστε για τα χειρότερα και δυστυχώς απορρίφθηκε. Οι μάρτυρες χρειάζονται οπωσδήποτε προστασία».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η αρχική κατηγορία που βάρυνε τους τέσσερις από απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη, κάτι που προϊδεάζει και τον πιο αδαή για ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα, με αφορμή τη μετατροπή της αρχικής κατηγορίας, σε προηγούμενο ρεπορτάζ γράφαμε επί λέξει: «Αν προσθέσει κανείς ότι αρκετά θύματα-μάρτυρες της τότε δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τους μπροστά από τα γραφεία της εταιρίας του Βαγγελάτου στην περιοχή της Μανωλάδας, έχουν ήδη απελαθεί ή βρίσκονται κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης ενώ η πλειονότητά τους βρίσκονται  υπό διαρκή απειλή ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας για όσα πρόκειται να καταθέσουν, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό τι μπορεί να συμβεί.

Τέλος, σε ότι αφορά τις αρχικές εξαγγελίες του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξης, κ. Δένδια, για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ήταν φανερό πως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις.

 

 

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email