Ψητοπωλείον: Το «Succsess Story»

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΠΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΠΕΡΑΣ Απόψεις • 10 Ιουλίου 2014

Μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ύστερα από τρία χρόνια τρόικας, μνημονίων, φοροαφαίμαξης και καθιέρωσης μεσαιωνικού τύπου εργασιακών σχέσεων, 50.000 επιχειρήσεις, που απασχολούσαν μέχρι και 45 εργαζόμενους έβαλαν λουκέτο. Ε, λοιπόν, μη μου πείτε, αυτό κι αν είναι success story!

Και πού να δείτε και το άλλο: Στη θέση των 50.000 αυτών επιχειρήσεων που έκλεισαν, άνοιξαν 35.456 νέες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ και σουβλατζίδικα), που απασχολούν, το πολύ μέχρι δύο εργαζόμενους.

Όπως φαίνεται, όμως, μάλλον αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης και των δανειστών μας: Να μας μεταβάλλουν και με τη βούλα σε γκαρσόνια και σουβλατζήδες της Ευρώπης. Να είμαστε μια χώρα, χωρίς καμιά παραγωγική βάση, ούτε στον πρωτογενή, ούτε στο δευτερογενή τομέα.

Το ομολογούν, άλλωστε, οι σχεδιασμοί τους. Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονταν τα στοιχεία που προαναφέραμε σε σύσκεψη των 18 Επιμελητηρίων της Μακεδονίας – Θράκης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει άλλα δύο εργοστάσια ζάχαρης – το ένα στον Έβρο και το άλλο στις Σέρρες – που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους και αγρότες. Στο άμεσο μέλλον, δηλαδή, θα πρέπει να εισάγουμε και ζάχαρη, όταν η χώρα μας μόλις το 2005 ήταν, τουλάχιστον σ’ αυτό το προϊόν, αυτάρκης!

«Ναι – ακούω ήδη στ’ αυτιά μου την ένσταση από μερικούς περισπούδαστους κυβερνητικούς παράγοντες – αλλά με την πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζουμε θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις μέσα από διακρατικές συμφωνίες και με την ιδιωτικοποίηση (βλέπε: ξεπούλημα) των δημόσιων επιχειρήσεων και της δημόσιας ακίνητης περιουσίας».

Αμ, δε. Τα γεγονότα τους διαψεύδουν περίτρανα. Διαβάστε τι είπε ο –  κατά τα άλλα συμπολιτευόμενος – πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος στην ίδια σύσκεψη των Επιμελητηρίων για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας: «Ενώ ακούμε για επενδύσεις 6,3 δισ. δολαρίων, οι 19 συμφωνίες που υπεγράφησαν ανέρχονται σε σύνολο συναλλακτικής αξίας, πραγματικής εμπορικής αξίας, σε 57 εκατ. δολάρια για εξαγωγή μαρμάρων, γρανιτών, οίνου και ελαιολάδου. Από τα υπόλοιπα μνημόνια κατανόησης, τα 5 δισ. δολάρια αφορούν τον ναυτιλιακό παράγοντα, δηλαδή δανειοδοτήσεις ναυτιλιακών επιχειρήσεων που θα δώσουν δουλειές σε κινέζικα καρνάγια και πληρώματα Φιλιππίνων»!

Μη μου πείτε: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email