Σκέψεις

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 24 Σεπτεμβρίου 2015

Για την  αποχή 

Το 50% του Λαού μας δεν πήγε να ψηφίσει! Το να μη θέλεις να δεις την πραγματικότητα, και να την «παλέψεις» είναι ότι χειρότερο. Η ουδετερότητα έχει τεράστιες ευθύνες για τα χάλια του Πλανήτη μας . Αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν, έχουν την εντύπωση, ότι, από σήμερα 21/9/2015 θα έρθουν καλύτερες μέρες για το φτωχό Λαό;

Τι φαντάστηκε αυτός που έστρεψε την πλάτη του στην πραγματικότητα, ότι ενοχλήθηκε ο Τραπεζίτης, η ο Βιομήχανος;

Αντιθέτως, τους διευκολύνει, στη δουλειά τους, στην εκμετάλλευση του απλού ανθρώπου. Όλοι αυτοί, θα προτιμούσαν να μη γίνονται εκλογές. Το Κεφάλαιο είναι πάντα υπέρ των δικτατορικών καθεστώτων ( ησυχία, τάξη, ασφάλεια), για να μπορεί να μας ρουφάει το αίμα με άνεση.

Δεν υπάρχει πιο ανέντιμη, ανήθικη εκμετάλλευση, από την ανθρώπινη απογοήτευση και απελπισία, δυο στοιχεία που είναι αστείρευτες πηγές πλουτισμού για το Κεφάλαιο.

Και όμως, αρνούμαστε με επιμονή να δούμε ότι μας έχουν δέσει χειροπόδαρα και μας αρμέγουν.

Βέβαια, υπάρχει και η απογοήτευση του ΟΧΙ που το είδαν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο να μετατρέπεται σε 3ο Μνημόνιο. Γι΄ αυτό έπρεπε όλοι να ήμασταν εκεί και όχι οι μισοί. Όλοι έχουμε ευθύνη γι αυτή τη χώρα. Από όπου βρίσκεται ο κάθε ένας, πρέπει να αγωνίζεται. Η αποχή από τα κοινά είναι νίκη για το Κεφάλαιο…

«Φιλανθρωπία», ή αλληλεγγύη; 

Μεγάλα ονόματα του επαγγελματικού Αθλητισμού, ένα μέρος από τα κέρδη τους, το διαθέτουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η πλειοψηφία αυτών των Αθλητών έχουν γνωρίσει τι θα πει φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση στο «πετσί τους» και μπράβο τους. Βέβαια η φτώχεια, το μεγαλύτερο «πολιτικό» πρόβλημα ανά τους αιώνες, με μεγάλες περιόδους όξυνσης, όπως αυτή που βιώνει ο Πλανήτης μας σήμερα, πάντα με την ίδια αφορμή, την απληστία του Κεφαλαίου, με τη δημιουργία πολέμων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μόνο μια μικρή χρονική περίοδος υπήρξε, που απόλαυσε ο απλός άνθρωπος τη δουλειά, την υγεία, τη στέγη, το φαϊ, τη μόρφωση, τον πολιτισμό, τα σπορ, τη χαρά της οικογένειας, τη χαρά της ζωής, όμως, για πολύ λίγο, οι αιτίες πολλές (αυτό είναι μια άλλη συζήτηση ).

Όλα αυτά τα είπα, για να μπορέσω να θεμελιώσω την άποψή μου, ότι με φιλανθρωπίες δεν λύνονται τα προβλήματα των Λαών, άλλωστε είναι γνωστό, ότι οι μεγαλύτεροι «φιλάνθρωποι» είναι αυτοί που καταστρέφουν, δολοφονούν, κλέβουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των κρατών, πετώντας τους κατοίκους έξω από τις χώρες τους, ( ότι συμβαίνει σήμερα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες).

Μετά από κάποια χρόνια, ή και αμέσως, αυτοί οι δολοφόνοι, αφού έχουν πάρει αυτά που θέλουν, χτίζουν διάφορα μεγαλεπήβολα κτίρια με το όνομα τους και τα δωρίζουν στη χώρα που αφάνισαν, για να τους θυμούνται!

Τα μεγάλα ονόματα του Παγκόσμιου Αθλητισμού όλων των Αθλημάτων, Ολυμπιακών και μη, θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα για τη φτώχεια και τα εγκλήματα των αφεντικών τους…

Θα μπορούσαν, παραδείγματος χάριν, για ένα μήνα να απείχαν από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Η ζημιά των πολυεθνικών θα ήταν τεράστια.

Που είναι όμως τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών;

«Με πορδές, αυγά δεν βάφονται»…

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ο αθλητικός κόσμος δύσκολα έως καθόλου, παίρνει θέση σε τόσο μεγάλα και σοβαρά πολιτικά ζητήματα.

Άρχισαν τα όργανα… 

Ακόμα δεν ξεκίνησε, το «παράνομο» Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE ( 2015/2016 ) και άρχισαν τα όργανα. Η συνηθέστερη αιτία, για τη δημιουργία κλίματος έντασης, είναι τα προβλήματα της διαιτησίας.

Έτσι λοιπόν, μετά από τρεις αγωνιστικές, και χωρίς από ότι λένε τα ρεπορτάζ, να υπάρχουν προβλήματα, η ΕΠΟ ( πάντα το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει ) αντικατέστησε τον υπεύθυνο για τους ορισμούς των διαιτητών στην Σούπερ Λίγκα, Γιάννη Τσαχειλίδη ( αναπληρωτή Πρόεδρο της ΚΕΔ ) για να βάλει στη θέση του, τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, μέλος της ΚΕΔ.

Ακούγεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται επισήμως, ότι ο κ. Τσαχειλίδης αρνήθηκε την υπόδειξη για ορισμό συγκεκριμένου διαιτητή, σε αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Η πρώτη που ύψωσε τη σημαία της «επανάστασης» κατά της ΕΠΟ είναι η ΑΕΚ. Σε ανακοίνωση της μιλάει για «διοίκηση μαριονέτα, για υπαλλήλους που εκτελούν εντολές του υποκόσμου, που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο κ.λπ». Και βέβαια, καλεί τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, να βγει και να πει δημόσια γιατί δεν πειθάρχησε ο κ. Τσαχειλίδης.

Γιατί δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός, ότι «φαγώθηκε» ακριβώς την επόμενη, που δέχτηκε επιθέσεις από μέσα που πρόσκεινται στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, σχετικά με τη διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου στο μάτς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Αυτή ήταν η «πιστολιά» της εκκίνησης, για να ξεκινήσει ταυτόχρονα με το πρωτάθλημα και το ντέρμπι μεταξύ των δύο «καλών» παιδιών, Μαρινάκη και Μελισσανίδη, που μάλλον θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ίδιο το Πρωτάθλημα……

Ετικέττες: , , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email