Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μια προσφορά γνώσης του «Ημεροδρόμου»

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές, ο «Ημεροδρόμος» κάνει μια μεγάλη προσφορά γνώσης στους φίλους του. Δύο έργα σταθμός στην ελληνική..

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές, ο «Ημεροδρόμος» κάνει μια μεγάλη προσφορά γνώσης στους φίλους του. Δύο έργα σταθμός στην ελληνική βιβλιογραφία, του δημοσιογράφου, συγγραφέα, Κυριάκου Σιμόπουλου.

  • Την τετράτομη σειρά «Οι ξένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα» (333 μ.Χ.- 1821), από 210 ευρώ, μόνο 85 ευρώ.

  • Την πεντάτομη σειρά «Πως είδαν οι ξένοι την Ελλάδα του 1821» (1821- 1829), από 240 ευρώ, μόνο 85 ευρώ.

Τα δύο έργα στηρίζονται σε αυθεντικές μαρτυρίες περιηγητών, πρεσβευτών, εμπορικών ακολούθων, φιλελλήνων, τυχοδιωκτών και άλλων ταξιδιωτών που βρέθηκαν στην Ελλάδα τη μακρά περίοδο, από το 333 μ.Χ μέχρι το 18219 και κατέγραψαν τις εντυπώσεις, τις εμπειρίες και τα σχόλια τους.

Δυο λόγια για τον Κυριάκο Σιμόπουλο

simopouloskΟ δημοσιογράφος, συγγραφέας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Κυριάκος Σιμόπουλος, γεννήθηκε στο Καστανοχώρι του Νομού Ηλείας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για την αντιστασιακή του δράση την περίοδο της κατοχής εξορίστηκε στη Μακρόνησο την περίοδο 1948-1951, όπου τέσσερις φορές κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από τα βασανιστήρια.

Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος, από το 1951, σε πολλές εφημερίδες, ενώ από το 1961 επιμελούνταν, στο ραδιόφωνο της ΕΙΡ, την εκπομπή «Ο κόσμος του βιβλίου», την οποία σταμάτησε η χούντα το 1967. Επί χούντας διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ, στην οποία επανεγράφη με τη μεταπολίτευση «ως μηδέποτε διαγραφείς». Εκτός της δημοσιογραφίας, ο Κ. Σιμόπουλος συνέγραψε πολλά βιβλία, κυρίως ιστορικά, ενώ έκανε και μεταφράσεις. Διετέλεσε διευθυντής Σύνταξης στην Ιστορία και Προϊστορία του ελληνικού έθνους του Χριστόπουλου και, αμέσως, μετά τη δικτατορία παραιτήθηκε.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται, εκτός των άλλων τα έργα: «Ξένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα» (1970-1975), «Πώς είδαν οι ξένοι την Ελλάδα του ’21», «Βασανιστήρια και Εξουσία» (1987), «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια» (1989), «Η διαφθορά της εξουσίας» (1992), «Η λεηλασία και η καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων» (1993), «Διδάγματα κοινωνικοπολιτικά των παροιμιών όλων των εθνών» κ.ά. Στο μεταφραστικό έργο του Κ. Σιμόπουλου περιλαμβάνονται διηγήματα του Αντον Τσέχοφ, το «Δεύτερο φύλο» της Σιμόν ντε Μποβουάρ κ.ά. Πέθανε στις 14 Οκτωβρίου 2001.

Αν θέλετε να αποκτήσετε τα δύο έργα τηλεφωνήστε στο 2109211184

Σχετικά θέματα

Απόψεις