Δεν είναι δανεικά, μας ανήκουν!

Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε, όχι απλά και μόνο να το αναφέρουμε, ότι στη χώρα μας, καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να εντάξει, τον πολιτισμό στα σχολεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η πλειοψηφία των Ελλήνων να μην γνωρίζουμε μουσική, λογοτεχνία, ποίηση, ζωγραφική, γλυπτική, αθλητισμό. Στην ουσία τελειώνουμε το δημόσιο σχολείο και τότε μόνο όσοι από εμάς θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω μαθαίνουν. Δεν είναι λυπηρό;

Παραδείγματος χάριν, στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 300 σχολεία ( νηπιαγωγεία, γυμνάσια, λύκεια), εκ των οποίων τα 299 δεν έχουν, σχεδόν, ούτε αυλή για το διάλειμμα. Μόνο το συγκρότημα της Γκράβας διαθέτει χώρους για άθληση και παιχνίδι και δεν γνωρίζω ποια είναι σήμερα η κατάσταση τους.

Στη Χώρα μας δεν είχαμε ποτέ σοβαρό αθλητισμό, γιατί ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του. Όλοι, και οι ποιο παλιοί, και οι ποιο νέοι, εξακολουθούν να βλέπουν τον αθλητισμό με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα. Πιο απλά, έβαλαν τον αθλητισμό στην υπηρεσία του εαυτού τους και όχι τον εαυτό τους στην υπηρεσία του αθλητισμού. Και έτσι έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, και όλα αυτά πάντα με τις ευλογίες της Πολιτείας.

Έγκαιρα είχαμε ειδοποιήσει και μέσα από τον «Ημεροδρόμο» ότι έρχονται μεγάλες περικοπές στις Ομοσπονδίες των 26 Ολυμπιακών Αθλημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτές να αναπτύξουν τα αθλήματα μέσα από τα σωματεία τους, σε βάθος.

Όλα αυτά γίνονται με εντολές της ΕΕ, η οποία θέλει να απαλλαγεί το κράτος από τις δαπάνες για τον αθλητισμό, γενικότερα για τον πολιτισμό. Να περάσουν αυτές στα χέρια των χορηγών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά λοιπόν ήταν γνωστό ότι θα συμβούν. Προς τι λοιπόν οι διαμαρτυρίες του ΣΕΓΑΣ; Δεν έβλεπε ότι χρόνο με το χρόνο τα λεφτά γίνονταν όλο και λιγότερα; Δεν είχαμε πει στο ΣΕΓΑΣ να συγκεντρώσει γύρω του όλες τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές, και να διεκδικήσουν δυναμικά αυτά που της ανήκουν;

Επιτέλους, οι αθλητικές Ομοσπονδίες πρέπει να καταλάβουν ότι με τη νοοτροπία «Σφάξε με Αγά μου, να αγιάσω» δεν βγαίνει τίποτα.

Τα έχουμε πει αυτά σύντροφοι του αθλητισμού. Δε ζητάμε δανεικά……..

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email