Ο σάπιος κόσμος των σπορ

Δύο ειδήσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους ο παγκόσμιος αθλητισμός, μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πολύ βυθίζεται στη σαπίλα και τη διαφθορά.

  1. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ WADA, σε έκθεση την οποία παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος της, Ντικ Πάουντ, κατηγόρησε τη ρωσική ομοσπονδία στίβου ότι, με εμπλοκή της ρωσικής κυβέρνησης, έκανε χρήση αναβολικών. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι στο εργαστήριο αντί-ντόπινγκ της Μόσχας καταστράφηκαν, εκ προθέσεως, 1.417 δείγματα από ελέγχους ντόπινγκ. Από την πλευρά της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) με τον νέο Πρόεδρο της, διάσημο Άγγλο αθλητή Σεμπάστιαν Κόε, εξετάζει το ζήτημα……

  2. Την παραίτηση του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ ο οποίος από ότι δείχνουν τα πράγματα εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού μελών του Δ.Σ της FIFA, με σκοπό την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία, όπως αποκάλυψε το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel .

Στις 18/10/2015 ο «Ημεροδρόμος» είχε εκτενώς αναφερθεί στο θέμα. Αυτή είναι η εικόνα του παγκόσμιου αθλητισμού αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε να ήταν διαφορετική με τα συμβαίνοντα σήμερα στο κόσμο; Όχι βέβαια, πώς θα ήταν δυνατόν όταν τα οικονομικά σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο σε όλους τους χώρους;

Καθημερινά σκάνε σα βόμβες γύρω μας σκάνδαλα εκατομμυρίων, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα βυθίζονται στην απελπισία και τη φτώχεια. Ο πολιτισμός, οι τέχνες, τα γράμματα, ο αθλητισμός, έχουν πια εμπορευματοποιηθεί, πουλιούνται όπως ο αγοραίος έρωτας.

Ποιος θα δώσει λύση στο Προσφυγικό; Ποιος το δημιούργησε; Αυτοί που ντοπάρουν τους αθλητές για να τα οικονομήσουν, που λαδώνουν για να πάρουν τα διάφορα παγκόσμια πρωταθλήματα για τις κατασκευαστικές τους εταιρίες, με την ίδια λογική που βομβαρδίζουν τη Συρία 6 κράτη. Αυτός είναι ο Καπιταλισμός, αυτός είναι ο Φασισμός, χέρι, χέρι σαν δύο καλά παιδιά….ο ένας ράβει και ο άλλος ξηλώνει, σε δουλειά να βρισκόμαστε……..

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email