Η «Adidas» ψηφίζει… Πλατινί!

Για τις 26 Φεβρουαρίου του 2016, ορίστηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ( FIFA). Η ανακοίνωση έγινε μετά τα καταιγιστικά γεγονότα, που προήλθαν από τις έρευνες του FBI και του Αμερικάνικου Υπουργείου Δικαιοσύνης για δωροδοκίες και άλλες εγκληματικές πράξεις, του συνόλου σχεδόν του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος, αυτά που συμβαίνουν πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ο Ζεπ Μπλάτερ για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «μέχρι τις εκλογές θα δημιουργήσουμε μια ομάδα κρούσης, που θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς». Αν είναι δυνατόν!

Εκείνο όμως που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι ότι, αυτές οι εκλογές συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με μεγάλο αντίκτυπο, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό.

Ήδη, άρχισε και ο προεκλογικός αγώνας με καθαρά πολιτικοοικονομικά κριτήρια, με έντονη παρουσία αρχηγών κρατών, για να μην ξεχνάμε τον καθοριστικό ρόλο του «παιχνιδιού» που λέγεται «ποδόσφαιρο» στη ζωή των λαών όλου του πλανήτη.

Και να οι πρώτοι Υποψήφιοι. Ο 39χρονος πρίγκιπας Αλί Μπίν Αλ Χουσεϊν. Ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί. Ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ρομάριο, γερουσιαστής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Και θα δούμε μέχρι το Φεβρουάριο του 2016 τι άλλο θα δούμε…

Εκείνο το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα δούμε, είναι το σταμάτημα της διαφθοράς, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη, γενικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ένα μικρό Παράδειγμα. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν τον Πλατινί, όπως η Ιταλία και η Ρωσία, τονίζοντας, ότι θα έχει και την υποστήριξη της «Adidas»…

Λίγο να ξέρεις από αθλητισμό, καταλαβαίνεις τι θα πει αυτό.

Προσθέτουμε ότι, εάν ο Πλατινί γίνει πρόεδρος της FIFA, θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της UEFA γίνει ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ.

Μια εντελώς αθώα εξέλιξη που θα ενισχύσει τη σχέση, μεταξύ της « Adidas» και των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών οργανισμών.

Άντε τώρα, εσύ να μιλήσεις για την πάταξη της διαφθοράς και να μη σε πούνε μαλάκα…

Και τι να κάνεις;

Να σταματήσεις να διαμαρτύρεσαι και να πεις «εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;»;

Μα, αν δεν το βγάλεις να το σκοτώσεις θα σε φάει, τι άλλο άραγε θα πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε, ένα τόσο απλό πράγμα;

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email