Παιδική παχυσαρκία: Σήμα κινδύνου!

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών (και αυτό είναι το ευχάριστο) έγινε στο Δήμο Πετρούπολης, στο κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» μεγάλη εκδήλωση για το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Το νόημα αυτής της εκδήλωσης, ήταν, στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος, για το Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος αναφέρθηκε στην πρόθεση του Δήμου να κάνει πράξη το δικαίωμα στην άθληση, μέσα από το πρόγραμμα «Αθλητική Άνοιξη», σε συνεργασία με τα σχολεία και τα σωματεία της περιοχής.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του μπάσκετ, μιλώντας στα παιδιά αναφέρθηκε στα οφέλη που έχουν ασχολούμενα με τον αθλητισμό. Εντύπωση, όμως, προκάλεσε, η ομιλία του Εργοφυσιολόγου, καθηγητή των ΤΕΦΑΑ κ. Γρηγόρη Μπογδάνη, ο οποίος μίλησε για την «παιδική παχυσαρκία», καταγγέλλοντας τους δυο βασικούς παράγοντες. Την έλλειψη σωματικής άσκησης και την κακή διατροφή.

Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις ηλικίες 10-12 ετών, το51% των παιδιών δήλωσαν ότι δεν αθλούνται, και δεν παίζουν. Αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Καθηγητής, κυρίως οφείλεται στις άθλιες συνθήκες, που ζει η πλειοψηφία των παιδιών μας «έλλειψη καλής τροφής, έλλειψη χώρων για παιχνίδι και μη δυνατότητα φυσικής αγωγής». Αυτή είναι η κατάσταση, κάτω από αυτές τις συνθήκες μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Και η ΠΟΛΙΤΕΙΑ;…

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email