Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ομόφωνα αθώος ο Μάριος Ζέρβας – Η δικαίωση άργησε επτά χρόνια

 Επτά χρόνια μετά τη σύλληψή του σε αντιμνημονιακή διαδήλωση και το παράλογο κατηγορητήριο που φορτώθηκε, ο Μάριος Ζέρβας αθωώθηκε ομόφωνα..

«Πρέπει επιτέλους το κράτος, η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ να σοβαρευτούν και να αλλάξουν στάση αντιμετώπισης των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους», είχε πει λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας σε μια δικαστική αίθουσα κατάμεστη από αλληλέγγυους που έσπευσαν στο κάλεσμα συμπαράστασης δίπλα σε φίλους και συγγενείς του Μάριου.

Ο ίδιος, λίγες μέρες πριν, δήλωνε στην «Εφ.Συν.» για την περιπέτειά του: «Δεν έχω να ξεχάσω τίποτα, ούτε να αφήσω ούτε να πετάξω – αυτό φαίνεται να συμβαίνει τόσα χρόνια γύρω μας. Ξεχνάμε και ξανά τα ίδια περνάμε και κάνουμε κύκλους. Τα κρατάω όλα: καταστάσεις, συμπεριφορές, ανθρώπους, φυλακή. Είναι πληροφορίες για επεξεργασία και όχι για πέταμα. Είναι μια εμπειρία σκοτεινή με πολύ φως μέσα της και αυτό το φως ελπίζω να φανεί και στο δικαστήριο.»

Η δικαίωση άργησε επτά χρόνια

Ο Μάριος Ζέρβας συνελήφθη την 1η Μαρτίου 2010 σε διαδήλωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εναντίον των μέτρων του πρώτου μνημονίου, κρατήθηκε για πέντε μέρες στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια προφυλακίστηκε, με τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν να επιβαρύνονται με τον -καταργημένο πλέον- κουκουλονόμο που απέδιδε και ενδυματολογικά κριτήρια στις συλλήψεις.

Την ώρα της σύλληψης φορούσε ένα σακίδιο που περιείχε σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης, ενώ πλήθος φωτογραφιών αποτύπωναν ότι είχε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ωστόσο, κατηγορήθηκε για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη και έπειτα από 40 ημέρες κράτησης στον Κορυδαλλό αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση του «δασκάλου κολύμβησης με τα ράστα και το σαμπουάν» -όπως έγινε γνωστή- κινητοποίησε φορείς, συλλογικότητες και συνδικάτα που ζητούσαν την αθώωσή του.

Θεωρώντας ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεσή του το Μικτό Ορκωτό στέλνει τον Ζέρβα στο Τριμελές Κακουργιοδικείο, αλλά όταν καταργείται ο «κουκουλονόμος» η υπόθεση επιστρέφει στο Μικτό Ορκωτό, το οποίο δικαιώνει τον κατηγορούμενο, αν και ύστερα από επτά χρόνια..

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών (της Γιώτα Τέσση)

Απόψεις