Κάτω τα χέρια από το ΟΑΚΑ

Διαμαρτυρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το ξεπούλημα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας

Την κατηγορηματική αντίθεση της στο ξεπούλημα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (ΟΑΚΑ), εκφράζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου:

«Μετά από διεξοδική και πολύωρη συζήτηση – παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. – η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησε και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και προστατεύεται από το Σύνταγμα, άρα οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης του σημαντικότερου αθλητικού κέντρου της χώρας πλήττει καίρια την αθλητική νεολαία της Ελλάδας.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν άμεσα, οι εξής κινήσεις από πλευράς της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

  • Να επιδιώξει το Προεδρείο, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

  • Nα προβεί η ΕΟΕ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της σχετικά με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

  • Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για όλες τις πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικές με το Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες πλήττουν την αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος».

Προσυπογράφουμε τη θέση της ΕΟΕ και σημειώνουμε ότι είναι αυτονόητο καθήκον και υποχρέωση των αθλητικών αρχών και των αθλητικών φορέων η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή των οποίων έγινε με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.

Πρέπει όμως η ΕΟΕ, όπως και οι ηγεσίες των άλλων αθλητικών φορέων να ξεκολλήσουν από το μοντέλο του αθλητισμού της «βιτρίνας», των μεταλλίων, των εκατομμυρίων, των πολυεθνικών. Γιατί, αν το ΟΑΚΑ πρέπει να παραμείνει δημόσια περιουσία, πρέπει και να υπηρετεί τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό, όπως σωστά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΟΕ. Διαφορετικά, ποιο το νόημα;

Καλούμε λοιπόν την ΕΟΕ, με το κύρος που διαθέτει, να τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας κατά του ξεπουλήματος του ΟΑΚΑ και όποιας άλλης δημόσιας αθλητικής υποδομής, με την ταυτόχρονη προβολή του αιτήματος για έναν αθλητισμό μαζικό και λαϊκό, που θα ξεκινάει από το σχολείο και θα είναι πραγματικά κοινωνικό αγαθό.

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email