«Η Μητέρα του Σκύλου» (Π.Μάτεσι)/ «Σύγχρονο Θέατρο»/ σκην. Σταύρου Τσακίρη/ με τη Δήμητρα Χατούπη.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Χωρίς κατηγορία • 25 Νοεμβρίου 2015

«Έπρεπε να κολακεύω για να επιζήσω, και επέζησα»

Την περασμένη θεατρική σεζόν, η «Η Μητέρα του Σκύλου» του Παύλου Μάτεσι ευτύχησε να έχει τη θερμή υποδοχή του κοινού και των κριτικών. Η παράσταση επέστρεψε στη Σκηνή και τη φετινή σεζόν, παίρνοντας μέρος στα φετινά ΔΗΜΗΤΡΙΑ (στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ της Θεσσαλονίκης, 16-18 Οκτ.), ενώ από τις 23 Οκτ. 2015 παρουσιάζεται με την ίδια επιτυχία στην Αθήνα στο «Σύγχρονο Θέατρο» (Ευμολπιδών 45, Γκάζι, Τηλ: 210-3464.380), κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:15, Κυριακή στις 6.00 και Δευτέρα στις 7:00.

afisa_new

Επίσης την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, μετά από πρόσκληση του Ιταλικού FONDAZIONE TEATRO DUE της ΠΑΡΜΑΣ, «Η Μητέρα του Σκύλου» παίχτηκε στη συνάντηση Ευρωπαϊκών Θεάτρων στην Πάρμα.

Υπενθυμίζεται ότι τη «Μητέρα του Σκύλου» και την Ραραού την γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του σπουδαίου ομότιτλου μυθιστορήματος του Παύλου Μάτεσι, αλλά και στη Σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταύρου Τσακίρη, μέσα από τη συγκλονιστική ερμηνεία της Δήμητρας Χατούπη.

Το αριστοτεχνικό μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, ξεδιπλώνει ένα κομμάτι της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας σκιαγραφώντας τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες μιας Ελλάδας, που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας.

Ο τρόπος του συγγραφέα, κάποιες φορές δηκτικός, άλλες χιουμοριστικός, πότε δραματικός και πότε σουρεαλιστικός, σίγουρα μοναδικός, σ’ ένα μυθιστόρημα με αλλεπάλληλες εκδόσεις και μεταφράσεις σε περισσότερες από τριάντα χώρες.

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη Σταύρο Τσακίρη «…η παράσταση δεν είναι εξομολόγηση, ούτε αφήγηση. Δεν είναι ένα παιχνίδι-θέατρο, ούτε θέατρο μέσα στο θέατρο. Είναι μια διαθλασμένη παρακολούθηση της πραγματικότητας, όπως την αντιλαμβάνεται το «ταραγμένο μυαλό» της ηρωίδας. Η Ραραού, απόμαχη ηθοποιός περιοδευόντων θιάσων, είναι μια γυναίκα – σύμβολο του ανθρώπου που δεν σταματά ποτέ να μάχεται. «Έπρεπε να κολακεύω για να επιζήσω, και επέζησα», είναι το μότο της, και το σχέδιό της για τη ζωή. Ο Μέγας χρόνος συναντά το παρόν και το παρελθόν σαν μια ενιαία οντότητα, όπως μπορούν να τη συλλάβουν οι τρελοί και τα παιδιά. Μέσα σ’ ένα χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς, εκτυλίσσεται ένα λαϊκό παραμύθι που μιλάει για αισθήματα, για απορρίψεις, για άκυρες ζωές. Μέσα από τη λαϊκή μουσική, τα πολυχρησιμοποιημένα αντικείμενα, το χώμα των δρόμων, προβάλλει η Αγιοσύνη των παρεξηγημένων ανθρώπων και των απόβλητων από την κοινωνική ανοχή. Η ιερότητα της μυστικής ζωής των ασήμαντων…»

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Σταύρος Τσακίρης

Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή

Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου

Κινησιολογία: Γιάννης Αντωνίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά

Στο ρόλο της ΡΑΡΑΟΥ: η Δήμητρα Χατούπη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Γιάννης Δρίτσας, Χρήστος Ευθυμίου, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Κριεζή, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Έφη Ρευματά, Μαριαλένα Ροζάκη.

Διάρκεια παράστασης: 150 λεπτά (με διάλειμμα)

Εισιτήρια: 16 ευρώ (Παρασκευή & Σάββατο), 12 ευρώ (Κυριακή & Δευτέρα), 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65 ετών).

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=6Q9FiLAsAic

Ετικέττες: , , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email