Η παιδαγωγική δια ροπάλου του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης

Με δυνάμεις των ΜΑΤ και αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ «υποδέχτηκε» πριν από λίγο γονείς, δασκάλους και μαθητές ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Γκίνης, στον οδό Τσόχα (πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου), όταν οι πρώτοι ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του και να απαιτήσουν την παύση της συγχώνευσης και της κατάργησης σχολείων στην Αττική.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι,  αντιπροσωπεία από στελέχη Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γονέων και Δασκάλων, ζήτησε να συναντηθεί με τον Διευθυντή κ. Γκίνη. Ο τελευταίος προσπάθησε να τους αποφύγει (χρησιμοποίησε δικαιολογίες του τύπου είστε πολλοί και δεν χωράτε στο γραφείο μου) και από τι στιγμή που αυτό δεν ήταν εφικτό, την ώρα που η αντιπροσωπεία έμπαινε στο κτήριο έδωσε εντολή να κλείσουν οι πόρτες.

Το αποτέλεσμα ήταν ορισμένοι από τα μέλη της αντιπροσωπείας να μπουν μέσα στο κτήριο και άλλοι να μείνουν απέξω. Ακολούθησε η δικαιολογημένη αντίδραση όσων είδαν την πόρτα να κλείνει στα μούτρα τους κι απαίτησαν με τη σειρά τους να συμμετάσχουν και αυτοί στην συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή. Τότε ο κ. Γκίνης κάλεσε τα ΜΑΤ που έσπευσαν αμέσως στο σημείο της συγκέντρωσης κι άρχισαν να απωθούν με βία – χρησιμοποιώντας κατά βάση τις ασπίδες – τους συγκεντρωμένους από την είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Εκπαίδευσης.

Δυναμικές αντιδράσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές

Τις τελευταίες μέρες η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο κύμα συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμών σχολείων (ΦΕΚ 1329/26 Μάη 2014) που θα επιφέρει συντριπτικό χτύπημα του ενιαίου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και αποφασιστική προώθηση του «νέου σχολείου της αγοράς».

Αυτή η εξέλιξη, ως πρώτο απτό αποτέλεσμα (πέρα από το πρόγραμμα σπουδών που θα ποικίλει από σχολείο σε σχολείο), θα δημιουργήσει την εξής κατάσταση: Λιγότερα σχολεία, λιγότεροι καθηγητές και δάσκαλοι, περισσότεροι μαθητές σε μια τάξη.

Ήδη σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων βρίσκονται από την προηγούμενη βδομάδα σε πολύμορφες κινητοποιήσεις με συμβολικές ολιγόωρες καταλήψεις σχολείων, πορείες και περιοδείες στις γειτονιές, μάζεμα υπογραφών, κλπ, προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση. Αύριο Πέμπτη, στην κεντρική πλατεία του Γκύζη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην οποία καλεί Ενωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου  διαμερίσματος ενώ για μεθαύριο Παρασκευή έχει προκηρυχτεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 2 το μεσημέρι μπροστά από την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης (οδό Τσόχα). Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email