Λούτσιο Ντάλα: Σπάζοντας τα πρότυπα

Σαν σήμερα, 1 Μαρτίου 2012, έφυγε από τη ζωή ο Λούτσιο Ντάλα (1943-2012), Ιταλός τραγουδοποιός, εκπρόσωπος της ιταλικής έντεχνης λαϊκής μουσικής.  

Ο τραγουδοποιός Τζίνο Πάολι διέκρινε τον Ντάλα και τον «έσπρωξε» να ακολουθήσει μουσική πορεία στη σόουλ. Σε ηλικία 21 ετών ηχογράφησε  τα τραγούδια Lei και Ma Questa Sera (διασκευή του τραγουδιού του Κέρτις Μέιφιλντ Hey Little Girl). Στη συνέχεια φτιάχνει το συγκρότημα Gli Idoli.

Το 1973 συνεργάζεται με τον ποιητή Ρομπέρτο Ροβέρσι και «γεννιούνται» οι δίσκοι Il Giorno Aveva Cinque Teste (1973), Anidride Solforosa (1975) και Autobobili (1976). Ο Ροβέρσι διαφώνησε με την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου και οι δρόμοι τους χώρισαν.  Ο Ντάλα συνέχισε με το άλμπουμ Com’ e profondo il mare (1977). Το 1979 μαζί με τον Φραντζέσκο Ντε Γκρέγκορι κυκλοφόρησε το άλμπουμ Banana Republic. Το 1986 έρχεται ο δίσκος  DallAmeriCaruso με το τραγούδι Caruso (αφιερωμένο στον εμβληματικό τενόρο Ενρίκο Καρούζο). Ακολουθεί το 1988 η συνεργασία του με τον Τζιάνι Μοράντι και προκύπτει το τραγούδι Attenti al Lupo. Ο Ντάλα στρέφεται και στην κλασική μουσική και στην όπερα.  

Ετικέττες: ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email