Ντροπή σας, κύριε Καμίνη!

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Απόψεις • 23 Ιουλίου 2014

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής, για τον Δήμαρχο της Αθήνας, αποτελεί μια «μικρή» είδηση, που δεν μπορεί για τον ίδιο ούτε καν να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Οτι ο κ. Καμίνης, είναι ευθυγραμμισμένος απόλυτα με τις κυβερνητικές πολιτικές και πρακτικές το γνωρίζουμε. Πλέον μάθαμε ότι ο «ελληνοαμερικάνος αριστέρος», όπως θέλει προφανώς χαριτολογώντας να αυτοαποκαλείται, είναι πιστός και στις ιμπεριαλιστικές δολοφονικές «αξίες» του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

 

«Δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό», ανέφερε Γ. Καμίνης στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμους της Αθήνας και αντιτάχθηκε …«σθεναρά», σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην έκδοση  ψηφίσματος για τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό», αρνούμενος να τεθεί ακόμη και σε ψηφοφορία το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Οι πάνω από 400 νεκροί Παλαιστίνιοι από την Ισραηλινή θηριωδία είναι για τον κ. Καμίνη «ψήγμα»! Τα δολοφονημένα παιδιά, τα βομβαρδισμένα κτίρια, η πείνα και η δίψα την οποία υφίσταται  ο λαός της Παλαιστίνης από την Ισραηλινή βαρβαρότητα, δεν αποτελούν ικανά γεγονότα να  τον «πείσουν» για την ανάγκη έκδοσης ενός καταδικαστικού ψηφίσματος.

 

Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος είχε τόσο ισχυρά επιχειρήματα, ώστε κατάφερε να πείσει και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που επίσης αρνήθηκαν να τεθεί το θέμα σε συζήτηση. Πρόκειται για εκείνα τα «προοδευτικά», «αριστερά» και «δημοκρατικά» στελέχη της χώρας που μαζί με τον Καμίνη, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τους υπόλοιπους ετοιμάζονται να συγκροτήσουν την «κεντροαριστερά» που στο επίκεντρό της, όπως ισχυρίζονται θα θέσουν την …κοινωνική πολιτική!  Ας τους κρίνει ο λαός.

 

Σε δήλωσή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γ. Καμίνη, ανέφερε: «Με μια προκλητική τοποθέτηση ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό, ο δήμαρχος Αθηναίων αρνήθηκε την καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών στη Γάζα. Ταυτισμένος με τις λογικές των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης του θύτη με το θύμα, αρνιόταν ακόμα και να μπει σε ψηφοφορία το αν θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο. Στην ψηφοφορία που επιβλήθηκε τελικά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την έκδοση ψηφίσματος του δήμου».

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email