Ψηφίζουμε, δεν ξεχνάμε…

Το εκπληκτικό ηχητικό οδοιπορικό της «ελληνοφρένειας» από την Ναζιστική κατοχή μέχρι σήμερα

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτική • 22 Ιανουαρίου 2015

Η ιστορία αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο κάθε φορά που το παρόν εμφανίζεται ασαφές αβέβαιο και απειλητικό. Άλλωστε οι πολιτικές επιλογές διαμορφώνονται κατά κύριο λόγο από την εμπειρία του παρελθόντος και το όραμα του μέλλοντος. Πηγαίνοντας στην κάλπη, λοιπόν, χρήσιμη είναι μια αναδρομή στην  νεότερη ιστορία τόπου για να θυμηθούμε ποιος είναι ποιος από πού έρχεται και τι πρεσβεύει.

Χωρίς αμφιβολία το  καταπληκτικό ιστορικό οδοιπορικό που έκανε τον Οκτώβρη του 2014 με αφορμή την επέτειο της 28ης η ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» βοηθά σ αυτήν την αναδρομή που προτείνουμε. Σ αυτό το ηχητικό οδοιπορικό παρουσιάζονται πλήθος ιστορικά ηχητικά ντοκουμέντα από την επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του άξονα στην χώρα μας και πραγματοποιεί  ενδιάμεσες στάσεις στην εποχή της Απριλιανής δικτατορίας, και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια περνά  στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και καταλήγει  στην σημερινή μνημονική-ταξική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Πηγαίνοντας στην κάλπη λοιπόν, ας  συλλογιστούμε ποιος είναι ποιος, από που έρχεται,  τι πρεσβεύει σήμερα και τι προτείνει για το μέλλον αυτού του τόπου…

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Ένα Σχόλιο - "Ψηφίζουμε, δεν ξεχνάμε…"

  1. Ο/Η ΜΠΕΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email