Το Ισραήλ ζήτησε Νόμπελ Ειρήνης!

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ Διεθνή • 23 Ιουλίου 2014

Ο κύριος στη φωτογραφία ονομάζεται Ρον Ντέρμερ και είναι πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ. Έχει την άποψη πως ο στρατός του Ισραήλ δικαιούται Νόμπελ Ειρήνης! Ο διπλωμάτης εξέφρασε την άποψη του ισραηλινού κράτους, χωρίς διπλωματία, τη Δευτέρα, σε εκδήλωση της οργάνωσης Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ, στην Ουάσιγκτον, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την προπαγάνδα της κυβέρνησης του.

Κάθε λέξη του, κάθε επιχείρημα του είναι η απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας.  Επιλέγουμε ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία του  Ρον Ντέρμερ:

– «Η αλήθεια είναι ότι στις ισραηλινές δυνάμεις άμυνας θα πρέπει να δοθεί Νόμπελ Ειρήνης, ένα Νόμπελ Ειρήνης γιατί πολεμούν με αφάνταστη αυτοσυγκράτηση».

 –  «Η μοναδική άλλη φορά στην Ιστορία που χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σε άμαχο πληθυσμό ήταν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί εκτόξευσαν 4000 ρουκέτες στη Μεγάλη Βρετανία». 

–  «Το Ισραήλ εκτιμά πως οι περισσότεροι υπεύθυνοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν υποστηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τον πρόεδρο Ομπάμα, τον Γάλλο πρόεδρο, Ολάντ, την καγκελάριο της Γερμανίας, Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Κάμερον, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Άμποτ, τον πρωθυπουργό του Καναδά, Χάρπερ». 

«Το Ισραήλ αξίζει περισσότερο από την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας». 

– «Το Ισραήλ αξίζει τον θαυμασμό της διεθνούς κοινότητας». 

Ο ισραηλινός διπλωμάτης τα είπε όλα. Η ομιλία του είχε τα πάντα:

  • Το απάνθρωπο πρόσωπο του κράτους του Ισραήλ.
  • Ιστορικές συγκρίσεις και ψέματα που ξεπερνούν τη φαντασία ακόμα κι ενός εξωγήινου.
  • Μια (ακόμα) επίσημη αποκάλυψη για τους συμμάχους του Ισραήλ.
  • Τη χυδαιότητα και την πρόκληση του ισχυρού, που μιλάει σε φιλικό έδαφος.

Παλαιστίνιες

Η αλήθεια είναι πως όταν διαβάζεις κανείς την ομιλία του Ρον Ντέρμερ θέλει να βρίσει «θεούς και δαίμονες», μαζί με τον αξιότιμο αυτόν κύριο. Η πολιτική και η διπλωματία, όμως, από τέτοιους τύπους, γίνεται ψύχραιμα, μεθοδευμένα και σε συμφωνία με το κράτος τους. Συνεπώς, θα αφήσουμε στην άκρη την πρώτη αντίδραση.

Ο κύριος Ντέρμερ δεν είναι ένας φανατικός. Έχει επιλεγεί από το Ισραήλ για να το εκπροσωπεί στις ΗΠΑ. Σίγουρα δεν είναι τυχαίος, σίγουρα αυτά που είπε δεν είναι «δικά του».  Ενδεχομένως ο τρόπος του να προκάλεσε ακόμα και ορισμένους ήπιους φίλους του στις ΗΠΑ, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν είπε κάτι …ακραίο, με βάση την ισραηλινή πολιτική.

Αυτά είναι τα επιχειρήματα του Ισραήλ. Με τέτοιου είδους προπαγάνδα έχει διαμορφώσει μια πολιτική ταυτότητα γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι γνωστές οι συγκεκριμένες απόψεις και στους συμμάχους του Ισραήλ, που,  «ξαφνικά», συγκινήθηκαν, με τα νεκρά παιδιά στη Γάζα. Ο κύριος Ρον Ντέρμερ είναι εκπρόσωπος της βαρβαρότητας του Ισραήλ και των συμμάχων του, τους οποίους και κατονόμασε με ονόματα και …διευθύνσεις: Ομπάμα, Ολάντ, Μέρκελ, Κάμερον, Άμποτ, Χάρπερ.

Τα παράπονα σας στην πρεσβεία 

Εάν οι πιο μικροί σύμμαχοι του Ισραήλ, όπως η ελληνική κυβέρνηση, έχουν κάποιο παράπονο, επειδή δεν τους ανέφερε στην ομιλία του ο Ρον Ντέρμερ, ας απευθυνθούν στις πρεσβείες του Ισραήλ, στη χώρα τους. Το προτείνουμε, ανεπιφύλακτα, στην ελληνική κυβέρνηση, που ακολουθεί, χωρίς ίχνος αυτοσυγκράτησης, τους μεγάλους συμμάχους της στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Μεγάλη Βρετανία.

 Ολόκληρη την ομιλία του Ρον Ντέρμερ (στα αγγλικά) μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα του στο facebook (21 Ιουλίου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

2 Σχόλια - "Το Ισραήλ ζήτησε Νόμπελ Ειρήνης!"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email