Ποια είναι τα «ισοδύναμα» της καταστροφής;..

Όταν το παράλογο παρουσιάζεται σαν κάτι φυσιολογικό!

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ Πολιτική • 23 Νοεμβρίου 2015

«Για πρώτη φορά έγιναν εκλογές μετά τη συμφωνία. Γνώριζαν όλοι οι υποψήφιοι το πλαίσιο της συμφωνίας το οποίο θα πορευτούμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου.  Η δήλωση του αφορούσε την κίνηση του Γ. Σακελλαρίδη να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.

Ας μην ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες της παραίτησης, αφού αυτό που θέλουμε να σχολιάσουμε είναι ο πυρήνας της επιχειρηματολογίας του Ν. Παππά και γενικότερα της κυβέρνησης. Αυτό που «κυκλοφόρησε», πάντως, είναι πως τον Σακελλαρίδη τον …παραίτησαν. Δεν παραιτήθηκε. Δεν πρόκειται να συγχαρούμε τον κ. Σακελλαρίδη, για την παραίτηση του. Εάν «ξύπνησε» τις τελευταίες μέρες, για το περιεχόμενο του μνημονίου, τότε ας καταψήφιζε τα μέτρα που δεν συμφωνούσε. Μήπως θα τον κατηγορούσε ο πρωθυπουργός για ασυνέπεια λόγων και έργων;.. Η παραίτηση του ήταν βολική για την κυβέρνηση, αφού αντικαταστάθηκε.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει το μνημόνιο της, οπότε σκάστε!

Τι λέει, όμως, ο Ν. Παππάς; «Για πρώτη φορά έγιναν εκλογές μετά τη συμφωνία», οπότε είναι γνωστό τι θα ακολουθήσει.  Επιλέγουμε αυτό το απόσπασμα, γιατί είναι κάτι σαν ένα «χαρτάκι» που …διαβάζουν οι περισσότεροι βουλευτές και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το «χαρτάκι» δεν απευθύνονται, όμως, μόνο εσωκομματικά, αλλά μιλούν γενικά στο δημόσιο λόγο τους. Με αυτό το «χαρτάκι» απευθύνονται στο λαό: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το μνημόνιο της, οπότε σκάστε!

Όλοι έχουμε παρατηρήσει, άλλωστε, πως ο πρωθυπουργός, τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δυσανασχετούν, πια, όταν ακούνε για τις παλιές τους υποσχέσεις και δηλώσεις, πριν την υπογραφή του μνημονίου. Η απάντηση είναι έτοιμη: Ο ελληνικός λαός ψήφισε ξανά και ήξερε πως υπογράψαμε συμφωνία (μνημόνιο).

Εμείς θα επιμένουμε να θυμίζουμε τι έλεγαν. Κάποτε, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε τη γνώμη πως «με 1,40 εισιτήριο κάποιοι εργαζόμενοι των 700 ευρώ θα χρειάζονται ένα μηνιάτικο, μόνο για να πάνε στη δουλειά τους».  Δείτε το βίντεο:

Τώρα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αυξήσεις χρειάζονται παραπάνω από ένα μηνιάτικο το χρόνο (σύμφωνα με τους υπολογισμούς Τσίπρα), γιατί τα μηνιάτικα των 700 ευρώ σπανίζουν!

Η κυβέρνηση διώκεται…

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας επαναλαμβάνει το σενάριο του διωκόμενου ΣΥΡΙΖΑ, από ευρωπαϊκά κέντρα. Είναι συνέχεια του σεναρίου του εκβιαζόμενου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τελικά – όπως θέλει να υποστηρίζει- έσωσε τη χώρα από την καταστροφή, υπογράφοντας μνημόνιο. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Κανείς δεν αμφιβάλλει για το ότι διάφορα πολιτικά κέντρα στην Ευρώπη θα θέλανε να δουν την κυβέρνηση μας να αποτυγχάνει. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι εργάζονται γι’ αυτό».

Είναι γνωστό πως υπάρχουν εσωτερικές αντιφάσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτό το παραμύθι της διωκόμενης «αριστερής» κυβέρνησης έχει γίνει, πια, λίγο αστείο… Επιλέξαμε και αυτό το απόσπασμα γιατί είναι ένα ακόμα βασικό «χαρτάκι» που …διαβάζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Η επιχειρηματολογία γνωστή: Παρόλο που …αναγκάστηκαν να υπογράψουν μνημόνιο αποτελούν μια κυβέρνηση που συνεχίζει να …φοβίζει τα ορισμένα κέντρα της Ευρώπαϊκής Ένωσης! 

Το παράλογο σαν κάτι φυσιολογικό!

Δύο λόγια για την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που ακούγεται, σχεδόν καθημερινά, στο δημόσιο λόγο των στελεχών του:

Τα βάρβαρα μέτρα, που θα διαλύσουν ακόμα περισσότερες ζωές χιλιάδων και χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, έχουν αρχίσει, ήδη, και ψηφίζονται. Έρχονται κι άλλα.  Τα μέτρα αυτά είναι (και θα είναι) χειρότερα ακόμα κι από τις γενικόλογες προεκλογικές περιγραφές. Το παραμύθι των «ισοδύναμων μέτρων» αρχίζει αποκαλύπτεται σε όλο και περισσοτερους. Το επιχείρημα της διωκόμενης κυβέρνησης, που εφαρμόζει μέτρα που δεν θέλει, μαζί με το «ξέρατε τι ψηφίζατε» θα αρχίσουν να καταρρέουν.

Δεν αμφιβάλλουμε πως θα βρεθούν άλλα «χαρτάκια» να κυκλοφορήσουν ως επιχειρηματολογία. Το ζήτημα, όμως, είναι αλλού: Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, προσπαθούν– και μετεκλογικά- να μας παρουσιάσουν το παράλογο σαν κάτι φυσιολογικό! Θεωρούν το μνημόνιο ως δεδομένο δρόμο για τη χώρα. Εκτιμούν πως η μοναδική λύση είναι να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των κέντρων που επιθυμούν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να ορίζουν τις συνθέσεις τους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει ως δόγμα τα μνημονιακά μέτρα, είτε προκύπτουν από ένα μνημόνιο, είτε από τις βασικές αρχές λειτουργίας της και τους κανόνες της.

Όλα, λοιπόν, φυσιολογικά! Είναι φυσιολογικό να φοβάσαι πως θα χάσεις το σπίτι σου, είναι φυσιολογικό να μειωθεί κι άλλο η σύνταξη σου, είναι φυσιολογικό να πληρώνεσαι με λίγα κατοστάρικα για ατελείωτες ώρες δουλειάς, είναι φυσιολογικό να «πανηγυρίζεις» επειδή – μετά από καιρό ανεργίας – βρήκες μια δουλειά με 300 ευρώ, είναι φυσιολογικό να κάνεις τη ρύθμιση πάνω στη ρύθμιση και το δάνειο να είναι πάλι «κόκκινο».  

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και τα …καταλαβαίνουν, προσπαθώντας να βρουν «ισοδύναμα» στην καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων! Ποια είναι, άραγε, τα «ισοδύναμο» της καταστροφής;..

«Οποιαδήποτε μέτρα (…) καθώς οι περιστάσεις μεταβάλλονται»

Κανένα μνημονιακό μέτρο δεν είναι φυσιολογικό. Όλα στρέφονται ενάντια στις ζωές μας, στο μέλλον μας, στο μέλλον ακόμα και των παιδιών που γεννήθηκαν χθες! Εάν αποδεχθούμε ως φυσιολογικά αυτά που συμβαίνουν, τότε υπάρχουν και χειρότερα. Καταγράφονται σε ένα απόσπασμα του μνημονίου, στο οποίο δεν διευκρινίζονται οι επόμενες καταστροφές, αλλά περιγράφονται με τη γνωστή …αόριστη φρασεολογία. Σημειώνεται πως «για την επιτυχία απαιτείται ο ενστερνισμός του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές». Και στη συνέχεια: «Επομένως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα ενδέχεται να κριθούν κατάλληλα για το σκοπό αυτόν, καθώς οι περιστάσεις μεταβάλλονται»

 

Υ.Γ: Ένα σύντομο σχόλιο για τις χθεσινές εξελίξεις με τις εκλογές (που δεν έγιναν) στη ΝΔ:

nd 1

 

Ετικέττες: , , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email