Διεθνές Νομισματικό Ταμείο:
Τεκμήριο διαβίωσης ο αέρας!

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Οικονομία • 1 Απριλίου 2016

Την εμπορευματοποίηση του αέρα μελετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με σκοπό να καθιερώσει ως τεκμήριο διαβίωσης, την κατανάλωση του!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ουάσινγκτον. Όπως αποκάλυψε ο κ. Ράις, το μέτρο της κοστολόγησης του αέρα έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή στη νότια επαρχίας της Κίνας, Γκουανγκντόνγκ. Παρουσίασε, μάλιστα και φωτογραφικό υλικό.

  • air21
  • air11
  • air4

Στις φωτογραφίες, επισκέπτες αγοράζουν σακούλες με καθαρό αέρα, έναντι 1,5 – 4,5 δολαρίων (ανάλογα με το μέγεθος) για να τις χρησιμοποιήσουν όταν επιστρέψουν στις πόλεις τους και όταν χρειαστεί.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες όσον αφορά στο σχέδιο εμπορευματοποίησης του αέρα, υποστήριξε όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει κατ΄ αναλογία με το νερό.

Εξάλλου, από πηγές του ΔΝΤ, έγινε γνωστό ότι ο προς πώληση αέρας θα χωρίζεται σε «απλό» και σε «κοπανιστό». Στη δεύτερη κατηγορία θα περιλαμβάνεται και ο αέρας που θα χορηγούν δωρεάν οι κυβερνήσεις, στους πολίτες των χωρών τους, έναντι των ανεκπλήρωτων προεκλογικών τους υποσχέσεων.

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email