Η «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας» του Γιάνη Κορδάτου

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Ιστορία • 28 Απριλίου 2017

Η «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας» του Γιάνη Κορδάτου. Ένα σπουδαίο έργο που μας φέρνει πιο κοντά στην Ιστορία. 

Oι εκδόσεις «20ός αιώνας», σε συνεργασία με τη «Σύγχρονη Σκέψη», προσφέρουν στους αναγνώστες του «Ημεροδρόμου» τη «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας» του Γ.Κορδάτου σε τιμή έκπληξη: 

-25 τόμοι με μαλακό εξώφυλλο από 180 -> μόνο 67 ευρώ

-13 τόμοι δερματόδετοι από 500 -> μόνο 250 ευρώ

[Η αποστολή είναι δωρεάν σε όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 771 1307 και 6985 928 808 ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα, που βρίσκεται εδώ (άμεση επικοινωνία)]. 

«Η «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας», το μεγαλύτερο σε έκταση έργο του μεγάλου Έλληνα διανοητή , ολοκληρώθηκε το 1959 ,δύο χρόνια πριν τον θάνατο του. Στο ογκοδέστατο αυτό πόνημα των 8.100 σελίδων, ο Γιάνης Κορδάτος προσεγγίζει την Ελληνική Ιστορία, από τους προέλληνες και την ομηρική εποχή έως τον 20ο αιώνα, συμπυκνώνοντας το σύνολο της έρευνας του, σε όλη της διάρκεια της ζωής του.

Για τον Γιάνη Κορδάτο και το έργο του

«Είναι μάθημα και οδηγός, και πίστη στο μέλλον»
                                                                                                           Κώστας Βάρναλης


«Το πολύπλευρο έργο του Γ.Κορδάτου ανήκει στα αποχτήματα του νεοελληνικού πολιτισμού, σαν πρώτη αναπτυγμένη προσπάθεια μαρξιστικής ιστοριογραφίας στον τόπο μας. Είναι χρέος των μαρξιστών επιστημόνων να εμβαθύνουν κριτικά στην εργασία και να αναπτύξουν παραπέρα τα θέματα που πραγματεύτηκε ο αείμνηστος ιστορικός. Τιμούμε το έργο του Γιάνη Κορδάτου, που ένας από τους πρώτους μόχθησε να φωτίσει τον εργαζόμενο λαό μας γύρω από τα ζητήματα της ιστορίας του.»
                                                                                                           Χαρίλαος Φλωράκης

«Η “Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας” του Γιάνη Κορδάτου είναι συγγραφικό κατόρθωμα και προκαλεί κατάπληξη. Επιβάλει σεβασμό και σε όσους διαφωνούν (…) είναι η πιο τολμηρή και πιο σημαντική προσπάθεια ενός ανθρώπου να συλλάβει συνθετικά και να περιγράψει αναλυτικά ολόκληρη την Ιστορία των Ελλήνων».

                                                                                                         Παναγιώτης Κανελλόπουλος

«Ο Γιάνης Κορδάτος είναι ο σημαντικότερος από τους θεμελιωτές της μαρξιστικής επιστήμης της Ιστορίας της χώρας μας. Χαλκέντερος ερευνητής και συγγραφέας, παρά τις πολιτικές και τις οικογενειακές τραγωδίες που έζησε, κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα τεράστιο έργο, που εντυπωσιάζει με την έκταση και το θεματικό εύρος του.Η Ελληνική Ιστορία (13 τόμοι) είναι το τελευταίο επίτευγμα, έργο ζωής, του Γιάνη Κορδάτου (…) Ομογενείς Έλληνες αριστεροί αγάπησαν τα βιβλία του Κορδάτου, μορφώθηκαν απ’αυτά τα βιβλία και άντλησαν απ’αυτά έλλογη πίστη και καρτερία στις τραγικές προπολεμικές και μεταπολεμικές συνθήκες για το ελληνικό αριστερό κίνημα. Ο Κορδάτος υπήρξε και θα παραμείνει δάσκαλος όσων αγωνίζονται για το σοσιαλισμό  στην πατρίδα μας».

                                                                                                                  Ευτύχης Μπιτσάκης»

 

 

Ετικέττες: ,

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email