Για το γήπεδο της ΑΕΚ

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνία • 3 Απριλίου 2017

Αναδημοσίευση από το pandiera.gr - Νίκος Μπογιόπουλος / Ηχητικό Real fm

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, ένα μέρος από όσα είπε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος την Παρασκευή 28 Απριλίου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την προηγουμένη μέρα, Πέμπτη 27/4 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής που έχουν στον Real fm ο Ν. Μπογιόπουλος με τον Μ. Κοττάκη.

Η συγκέντρωση είχε τίτλο «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Όπως είναι γνωστό, η συγκέντρωση αυτή στοχοποιήθηκε και έγινε -ανεπιτυχής- απόπειρα διάλυσής της με τραμπουκισμούς, φθορές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, όπου διεξαγόταν, κ.ά. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν οι συγκεντρωμένοι, εkδηλώθηκε επίθεση εναντίον τους με πέτρες κ.ά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αγωνιστριών του εργατικού κινήματος. Λίγο πριν, είχε τραυματιστεί σοβαρότερα ένας εργαζόμενος από βάρβαρα χτυπήματα, εξαιτίας των οποίων υποβάλλεται σήμερα σε λεπτή γναθοχειρουργική επέμβαση. Μαζί του τραυματίστηκε και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ: Ν. Φιλαδέλφεια: Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «στο στόμα του τίγρη» (Βίντεο).

Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, ακούγεται ο Νίκος Μπογιόπουλος να σχολιάζει μεταξύ άλλων:

«Όταν μία κατασκευή γίνεται με κρατικό χρήμα, το οποίο το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, άρα και ο κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας, δεν έχει δικαίωμα να έχει άποψη αυτός ο κάτοικος; Αυτός που έχει δικαίωμα να έχει άποψη, μπορεί και να την εκφράζει κιόλας; Ή θα πρέπει να πάρει την άδεια από 40 τύπους με κράνη κλπ;»

«Αν αυτό που έγινε χθες στη Ν. Φιλαδέλφεια, είχε γίνει στα Εξάρχεια, ας πούμε, θα γινότανε το ‘έλα να δεις’ με το ‘άβατο’ των Εξαρχείων».

Πηγή:pandiera.gr 

Σε επιτυχή επέμβαση γα την αποκατάσταση της περιμετρικής του όρασης υποβλήθηκε ο συνεργάτης του info-war.gr Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 27 Απριλίου, όταν δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα. Όπως υπενθυμίζεται «ο Σταύρος κάλυπτε την εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το γήπεδο της Ν.Φιλαδέλφειας στην οποία επιχείρησε να εισβάλλει ομάδα τραμπούκων. Όταν απωθήθηκαν από την ομάδα περιφρούρησης και λόγω της καθυστερημένης εμφάνισης της αστυνομίας, κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν καλώντας και ενισχύσεις. Ο Σταύρος Παπαϊωάννου εντοπίστηκε ενώ αποχωρούσε από την εκδήλωση και δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους τραμπούκους που τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν αν τον κλωτσάνε στο κεφάλι».

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email