ΓΑΠ – ΓΑΠ – ΓΑΠ…

…ή αλλιώς 3 του Γενάρη να γελάς.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ Πολιτική • 3 Ιανουαρίου 2015


Εντάξει, να συμφωνήσουμε πως είναι ένα θέμα να κάθεσαι και να βλέπεις την ομιλία του ΓΑΠ για το νέο του κόμμα. Ας το ξεπεράσουμε αυτό. Τολμάς, λοιπόν, και το κάνεις. Ο Γιώργος είναι πάλι εδώ και μας μιλάει, απευθύνεται στο λαό και ζητά την ψήφο του. Το κόμμα του λέγεται Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Κάποιος, την ώρα της ομιλίας του Γιώργου (του ΓΑΠ) δεν αισθάνθηκε καλά. Να ευχηθούμε – πρώτα απ’ όλα -ο άνθρωπος να είναι καλά τώρα. Ο Γιώργος, από το βήμα, έβγαλε το συμπέρασμα ότι ζαλίστηκε ο οπαδός του. Ο ΓΑΠ συνέχισε την ομιλία του, αφού ήρθε γιατρός.

Είναι, πάντως, για ζαλάδα αυτά που είπε ο Γιώργος. Δύσκολο να παρακολουθήσεις την ομιλία. Τα σαρδάμ διαδέχονταν το ένα το άλλο. Πάλι η «επανάσταση του αυτονόητου», πάλι ο Γιώργος που όλοι ξέραμε. Κι από κάτω οι οπαδοί: «Γιώργο, γερά να πέσει η δεξιά». 3 του Γενάρη να γελάς…

3 αποσπάσματα από τη διακήρυξη του νέου κόμματος, γιατί με τον προφορικό λόγο του Γιώργου – που θα μας αποδεσμεύσει, λέει, από τα δεσμά που ο ίδιος (όχι μόνος του) διάλεξε- δεν βγάζεις άκρη:

«Σήμερα, το 2015, o κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει». Πάλι έκλεισε ο κύκλος της μεταπολίτευσης, το λέει το κόμμα του ΓΑΠ.

«Όπως απέδειξε η ιστορία και τα παραδείγματα άλλων χωρών, η Ελληνική Κυβέρνηση του 2009, είχε μόνο οδυνηρές επιλογές χωρίς εναλλακτικές λύσεις. Πάλεψε για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης». Δικαιώθηκε ο ΓΑΠ. Ας ρωτήσει και κανέναν άλλον εκτός από εκείνους που ήταν στην αίθουσα και παρακολουθούσαν την ομιλία του. Κανέναν από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και απλήρωτους. Ας ρωτήσει ξανά κι εκείνον εκεί τον τύπο που – σύμφωνα με τον ίδιο τον ΓΑΠ- θα του έδινε το μισθό του για να σωθεί η χώρα.

«Και όταν ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός θέλησε να ζητήσει τη γνώμη των πολιτών μέσω δημοψηφίσματος, υπέστη τις συνέπειες του ανελέητου πολέμου μιας συμμαχίας δυνάμεων που δεν επέτρεψαν να εκφραστούν οι πολίτες. Πολίτες που, άλλοι επικαλούνται, αλλά όμως, άλλοι σέβονται». Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός όλα αυτά…

Το κόμμα του ΓΑΠ εισάγει κι ένα νέο όρο στην πολιτική. Αναφέρεται στην «Μεταπελατειακή Ελλάδα»(!). Μόνος του δεν το σκέφτηκε αυτό ο ΓΑΠ. Η ορολογία μοιάζει με αυτές που μεταφράζονται από τα «εγχειρίδια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιλογή του μεταφραστή δεν είναι πετυχημένη.

Πολλά γράψαμε. Ο ΓΑΠ θα είναι πάντα  ο Γιώργος Παπανδρέου του Καστελόριζου:

 


kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email