Το «τέχνασμα» με την ΠΓΔΜ

Το μείζον πρόβλημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς δεν λύνεται με ευχές, με ξενοφοβική καταστολή, με στρατόπεδα (ανοιχτά, ή κλειστά), με αποτυχημένες συνταγές τύπου «Δουβλίνο ΙΙ», με «φιλανθρωπία», ή με τεχνάσματα.

Το πρόβλημα θα υφίσταται και θα μεγαλώνει όσο θα υπάρχουν και θα ενισχύονται οι λόγοι που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεριζωθούν από τις εστίες τους για να σωθούν από την πείνα, τον τρόμο και το θάνατο.

Όσο λοιπόν θα διαρκούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όσο θα διαρκούν οι εμφύλιες διαμάχες που προκλήθηκαν και συντηρούνται από την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», όσο θα συνεχίζεται η ανελέητη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από τα διεθνικά μονοπώλια, το πρόβλημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς θα μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο.

Και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συνιστά λύση, το τέχνασμα στο οποίο καταφεύγει το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση με τη «διοχέτευση» των προσφύγων στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται κρύβοντας τα σκουπίδια κάτω απ΄ το χαλί…

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

2 Σχόλια - "Το «τέχνασμα» με την ΠΓΔΜ"

 1. Ο/Η ανδρεας ιωαννου λέει:

  Έχω μιαν απορία : Μπορούν να έρθουν και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα 50.000.000 ή και 100.000.000 μουσουλμάνοι, που μέσα σε τέσσερα χρόνια θα έχουν γίνει 70.000.000 – 120.000.000 ;
  Ανάμεσά τους πώς αποκλείεται η είσοδος και, ας πούμε, 100.000 φανατικών μουσουλμάνων «τζιχαντιστών»;
  Αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με ρατσισμούς, ξενοφοβίες ή νεοναζιστικές απόψεις που απέχουν έτη φωτός από τις απόψεις μου. Αλλά, μέχρι να γίνει όλος ο πλανήτης μία ενιαία κομμουνιστική κοινωνία, μήπως έχω το δικαίωμα να ζω στη δική μου πατρίδα, την Ελλάδα, με τον πολιτισμό της, την ιστορία της, τη γλώσσα της; Μήπως θα έπρεπε οι χιλιάδες συρρέοντες στην Ελλάδα πρόσφυγες να μείνουν στον τόπο τους και να αγωνιστούν κατά του δικού τους μεσαιώνα, που δεν είναι μόνο θρησκευτικός ή, για να ακριβολογούμε, είναι και εκεί ο καπιταλιστικός μεσαιώνας; Γιατί δεν σταματάνε στην Τουρκία; Εκεί, τουλάχιστον, η οικονομική κρίση δεν είναι εμφανής, όπως στην Ελλάδα. Τέλος, πού βρίσκουν οι «εξαθλιωμένοι» μετανάστες 6.000 έως 10.000 € για τα έξοδά τους ώστε να έρθουν στην Ελλάδα; Ποιοί τους τα δίνουν ; Πριν ξεκινήσουν για την Ελλάδα δεν άκουσαν τίποτα; δεν τους είπε κανείς τίποτα σχετικά με την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού; Γιατί έρχονται εδώ και δεν πάνε στο Ιράν, ας πούμε, στη Ρωσία, στη Γεωργία, το Καζακστάν, τη Σαουδική Αραβία, κατ’ ευθείαν στη Γερμανία ή στις Η.Π.Α. κλπ.; Εν τάξει, η Ελλάδα έχει μέλι. Δεν τους είπε όμως κανένας ότι και εδώ το μέλι δεν το τρώνε οι φτωχοί; Όμως βλέπω ότι δεν είχε «μιαν απορία» αλλά πολλές.-

 2. Ο/Η G.T. λέει:

  «Το πρόβλημα θα υφίσταται και θα μεγαλώνει όσο θα υπάρχουν και θα ενισχύονται οι λόγοι που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεριζωθούν από τις εστίες τους για να σωθούν από την πείνα, τον τρόμο και το θάνατο.
  Όσο λοιπόν θα διαρκούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όσο θα διαρκούν οι εμφύλιες διαμάχες που προκλήθηκαν και συντηρούνται από την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», όσο θα συνεχίζεται η ανελέητη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από τα διεθνικά μονοπώλια, το πρόβλημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς θα μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο.»

  Συμφωνούμε απολύτως

Άποστολή άρθρου μέσο Email