Η «Αριστερά» του Δραγασάκη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ, για τη συμβολή τους στη συμφωνία – μνημόνιο. Παρακάτω διαβάστε και ακούστε τη δήλωση του «αριστερού» Δραγασάκη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της «Αριστεράς».

Μετά το «αριστερό» μνημόνιο ευχαρίστησαν και τις ΗΠΑ (ο προηγούμενος που το είχε κάνει ήταν ο Κώστας Σημίτης). Η «Αριστερά» του Δραγασάκη ήταν πάντα η «Αριστερά» του συμβιβασμού. Tώρα έγινε και η «Αριστερά» του μνημονίου, η «Αριστερά» του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». 

Η «Αριστερά» του Τσίπρα και του Δραγασάκη ας βρει έναν άλλο όρο για να αυτοπροσδιορίζεται. Εάν θέλουν να κρατήσουν τη λέξη «Αριστερά», ας πούνε αυτό που είναι: Η «Αριστερά» που υπηρετεί το σύστημα. 

Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της «Αριστεράς»: «Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, διότι ενδεχομένως χωρίς τη δική τους συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα, ίσως να μην πετυχαίναμε. Ταυτόχρονα, όμως, στα θέματα των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων, των εργασιακών θεμάτων και άλλων και οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ, ειδικά το ΔΝΤ, θα ήταν πιο σκληρό σε νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις».

 

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

4 Σχόλια - "Η «Αριστερά» του Δραγασάκη"

 1. Ο/Η antivaro λέει:

  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ.
  Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε … την Αλέκα.

 2. Ο/Η G.T. λέει:

  Στους πρώην…….
  Επιτύμβιον
  Πέθανες- κι έγινες και συ: ο καλός,
  O λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
  Tριάντα έξη στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι
  αντιπροέδρων,
  Eφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που
  προσέφερες.
  A, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
  Tί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα
  Kοιμού εν ειρήνη, δεν θα ‘ρθώ την ησυχία σου να ταράξω.
  (Eγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
  Πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο.)
  Kοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,
  O λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
  Δε θά ‘σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.
  (Μανώλης Αναγνωστάκης)

 3. Ο/Η G.T. λέει:

  Θα το ξαναγράψω.
  Στην ταινία » η δίκη της Νυρεμβέργης» ο, κατά το σενάριο, μέγας θεωρητικός της ναζιστικής νομοθεσίας Έρνεστ Τζένινγκ ( Μπαρτ Λάγκαστερ), αφού σχολίασε τη δράση των συγκρατουμένων του, είπε: » Έρνεστ Τζένινγκ, ο χειρότερος απ’ όλους γιατί γνώριζε τι ήταν αυτοί και πήγε μαζί τους. Ο Έρνεστ Τζένινγκ, που έφτιαξε τη ζωή του σαν περίττωμα επειδή βάδισε μαζί τους»

  Δραγασάκη ήξερες!
  Κοτζιά ήξερες!
  Βαλαβάνη ήξερες!
  Τόλιο ήξερες!
  Καματερέ ήξερες!
  Λαφαζάνη ήξερες!
  Στάθη και εςύ ήξερες!
  Όλοι εσείς εν πάση περιπτώσει που γνωρίζατε από μαρξισμό, ξέρατε και τι σημαίνει ΕΕ, ΟΝΕ και ΝΑΤΟ!!! Συνειδητά λοιπόν σπείρατε φρούδες ελπίδες! ποδοπατήσατε την έννοια της αριστεράς!!! Είστε οι χειρότεροι όλων!!! Και όσοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι προηγούμενοι ήταν αριστεροί έχουν ανάλογες ευθύνες!!!

Άποστολή άρθρου μέσο Email