Για την επιβίωση!

Όλα τάχαμε, ο προϋπολογισμός μας έλειπε. Έρχεται, λοιπόν, κι αυτός να προσθέσει νέα επιπρόσθετα βάρη στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, η αντοχή των οποίων έχει από καιρό εξαντληθεί. Ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει και προειδοποιεί, μάλιστα, ότι έπεται και συνέχεια, ακόμα σκληρότερη, με ασφαλιστικό, με φορολογικό, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας…

Ακόμα ένας προϋπολογισμός, ο οποίος στηρίζεται στην προϋπόθεση της ύφεσης, αλλά επιμένει να ζητάει περισσότερους φόρους από τους εργαζόμενους, ενώ επιμένει ταυτοχρόνως στις περικοπές δημοσίων δαπανών, δηλαδή νέες περικοπές εισοδήματος. Περιλαμβάνει νέα μέτρα 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 3,2 θα προέλθουν από πρόσθετη φορολογία και τα 2,5 θα προέλθουν από τις περικοπές συντάξεων και δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το πρόβλημα της επιβίωσης έπαψε να είναι από καιρό πρόβλημα ενός μικρού κοινωνικού περιθωρίου, αφορά πλέον ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, καθημερινά μεγαλύτερου. Η επιβίωση απασχολεί καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, χωρίς κάποια προοπτική. Το δίχως άλλο, η ανάληψη άμεσης δράσης για να μην πεινάσει κανείς, για να μην στερηθεί τη θέρμανση το χειμώνα, για να έχει ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη χάσει το σπίτι του, αποκτά δραματική προτεραιότητα.

Ετικέττες: ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email