Ανοικτή επιστολή στον υπ. Οικονομίας της Γερμανίας

Kύριε Σόϊμπλε

Σίγουρα η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα σας αιφνιδίασε. Πιστεύατε ότι ο εκφοβισμός εντός και εκτός ελλαδικών συνόρων, θα απέτρεπε μια τέτοια εξέλιξη και το μνημόνιο θα συνέχιζε να τρώει τις σάρκες του ελληνικού λαού.

Με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο αιφνιδιασμός σας μετεξελίχθηκε σε θυμό, επειδή δεν είχατε συνηθίσει αντιθέσεις στην κυρίαρχη οικονομική πολιτική σας.

Όταν λέμε αριστερή κυβέρνηση, εννοούμε φυσικά αυτή που βλέπει και πράττει σε εποχή κρίσης, σύμφωνα με τις ανάγκες κυρίως των ασθενέστερων μελών της κοινωνίας που υπηρετεί. Αυτό επιβάλλει άλλωστε ο πολιτισμός της αριστεράς.

Εγκαλείτε κ. Σόϊμπλε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε σέβεται τους όρους του μνημονίου το οποίο υπέγραψε η επίορκη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Όμως ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τη μέθοδο εξαγοράς από τις γερμανικές εταιρίες επίορκων ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι διαχειρίζονταν μια εικοσαετία τουλάχιστον, δαπανηρά προγράμματα εξοπλισμών, ενέργειας, επικοινωνιών, ολυμπιακών έργων κ.α., βλέποντας εσάς την ίδια στιγμή, να συγκαλύπτετε άμεσα τους ενόχους της γερμανικής πλευράς και έμμεσα όσους έλληνες χρηματίζονταν από τις εταιρίες σας και υστερούσαν ξεδιάντροπα σε σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού πρόσβαση στην υγεία, την τροφή, την παιδεία, την ασφάλιση, τις κοινωνικές υπηρεσίες κ.α. παροχές.

Επιμένετε κ. Σόϊμπλε πεισματικά στην τήρηση του μνημονίου.

Θα γνωρίζετε φαντάζομαι ότι ο κορυφαίος του γερμανικού πανθέου Γκαίτε, έλεγε ότι ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη, ο ηλίθιος ποτέ κι εσείς νομίζω είστε έξυπνος άνθρωπος.

Ο ίδιος έγραψε στον Φάουστ «ζώντας με την δύναμη της αλήθειας κατέκτησα το σύμπαν» και στη συνέχεια «ελευθερία και ζωή αξίζει μόνο αυτός που αγωνίζεται καθημερινά για να τις κατακτήσει».

Για ποια αλήθεια άραγε να μιλάμε, για ποια ελευθερία και ποια ζωή, όταν εκτός από την παραπάνω τακτική συγκάλυψης, ανεχθήκατε εσείς με άλλους ευρωπαίους εταίρους να γίνει το Λουξεμβούργο πλυντήριο μαύρου χρήματος και αποδέκτης εξωχώριων εταιριών;

Για να ανταμείψετε μάλιστα τον για 25 χρόνια πρωθυπουργό του, τον διορίσατε στη θέση του προέδρου της commission. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος!

Άρα, ποιό από τα δύο μέρη δε σέβεται τους όρους του παιχνιδιού; Εμείς ή εσείς;

Μήπως όλα τα παραπάνω λέγονται υπόθαλψη εγκληματία, αφού όλος αυτός ο αφορολόγητος πλούτος και ο χρηματισμός αποτελούσε και αποτελεί κλοπή του ιδρώτα των εργαζόμενων ανθρώπων;

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί δε θα αισθάνονται άνετα με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στα άβατα των χρηματοπιστωτικών φρουρίων και μηχανισμών του ευαγούς ιδρύματος της Ε.Ε. Άλλωστε ακολουθούν και άλλοι μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε εσείς. Ακούτε τη «βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» όπως γράφει ένας σημαντικός έλληνας ποιητής.

Η αναζήτηση του δίκιου και της αξιοπρέπειας για κάθε λαό είναι μεταδοτική «ασθένεια». Ίσως γι’αυτό και ο υπερβολικός και εν μέρει αδικαιολόγητος εκνευρισμός όλου του θεσμικού ιερατίου της ευρώπης.

Ένας άλλος γερμανός διανοητής ο Χέγκελ έλεγε ότι «ο μηχανισμός της αγοράς δημιουργεί κοινωνική πόλωση, φτώχεια και αλλοτρίωση». Ούτε αυτός σας αγγίζει;

Διακρίνω κ. Σόϊμπλε κάποιο κόμπλεξ ανωτερότητας, όταν σας βλέπω να ενοχλήστε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προσποιούμενος ότι δεν τις καταλαβαίνετε και να δηλώνετε ότι…λυπάστε τον ελληνικό λαό. Αυτό κι αν είναι άστοχο και σας εκθέτει. Να προσέχετε περισσότερο όταν εκφράζεστε με φαρισαϊσμό.

Ο Μαν. Αναγνωστάκης, ένας σημαντικός έλληνας ποιητής της μεταπολεμικής γενιάς, σ’ένα ποίημά του «το σκάκι», αφού γράφει ότι θα χαρίσει μεγάλα κομμάτια στο συμπαίκτη του, όπως βασίλισσα, άλογα, πύργους, τώρα πιά –λέει- δεν πυροβολώ τους φίλους μου, έχουν πεθάνει από καιρό, ούτε τόσους στρατιώτες θέλω, τραβάνε μπρος τυφλοί, χωρίς καν όνειρα –γράφει- «μονάχα ετούτον τον τρελό μου θα κρατήσω, που ξέρει μόνο σ’ένα χρώμα να πηγαίνει, δρασκελώντας τη μια άκρη ως την άλλη, γελώντας μπρος στις τόσες πανοπλίες σου, μπαίνοντας μέσα στις γραμμές σου ξαφνικά, αναστατώνοντας τις στέρεες παρατάξεις σου.

Κι αυτή δεν έχει τέλος η παρτίδα» καταλήγει.

Ο ελληνικός λαός κ. Σόϊμπλε μάθετε πως απόκτησε επί τέλους τον τρελό του. Τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός σας τάραξε τα νερά και χάσατε την ψυχραιμία σας, γιατί είναι δύσκολο να δεχθείτε την ύπαρξη ενός λαού που έχει μια μοναδική τρέλα, στο να μάχεται όποιον προσπαθεί να του στερήσει το οξυγόνο.

Αν όλα τούτα σας είχαν προβληματίσει και είχατε μελετήσει την πρόσφατη ιστορία μας, θα είχατε αποφύγει κάποια λάθη και παράλληλα θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τη διαφορά ανάμεσα στα παιδιά της κατοχής με τις πρησμένες κοιλίτσες τους, που πέθαιναν σαν αδέσποτα σκυλάκια στους δρόμους της Αθήνας τον χειμώνα 1941-42, επειδή τα τρόφιμα της χώρας μας, κλέβονταν για τους γενναίους στρατιώτες του Γ’ Ράϊχ και στα αμέτρητα σημερινά ελληνάκια που πέφτουν λιπόθυμα στις σχολικές αυλές, τα οποία από περηφάνια δε μπαίνουν καν στις ουρές της σίτισης, όπου και όταν γίνεται, αλλά τρώνε λίγο φαγητό όταν τους το αγοράζουν οι δάσκαλοι.

Ακόμα να μου εξηγήσετε τη διαφορά ανάμεσα στους έλληνες, ανυπεράσπιστα θύματα της θηριώδους εκδικητικής μανίας των γενναίων της Βέρμαχτ στον β’ παγκόσμιο πόλεμο και των χιλιάδων ελλήνων που έχουν μέχρι σήμερα αυτοκτονήσει, ανήμπορα θύματα της εξαθλίωσης, εξ αιτίας των περίφημων μνημονίων που στήσατε και υπηρετούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Όποιες κι αν είναι αυτές οι διαφορές, είναι ιστορικά ξεκάθαρο ότι για τα θύματα της πρώτης περίπτωσης την πλήρη ευθύνη φέρει το στρατοκρατικό imperium της Γερμανίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το οικονομικό.

Πάντα κ. Σόϊμπλε μου προκαλούσε εντύπωση η διαφορά ψυχισμού ανάμεσα στους δυό λαούς μας. Στον τελευταίο πόλεμο όπου ήλθαμε αντιμέτωποι, οι στρατιώτες μας ξεκίνησαν με ελάχιστα εφόδια, με ελεύθερο βηματισμό, τραγουδώντας τραγούδια αποχαιρετισμού για την κοπέλα, τη μάνα, τα αδέλφια, τους φίλους, με χαμόγελα, σα να πήγαιναν σε γιορτή, ενώ κατά βάθος ήξεραν καλά, ότι πήγαιναν σε ραντεβού με τον θάνατο, στην προσπάθειά τους να πολεμήσουν για την ελευθερία.

Οι δικοί σας πάλι στρατιώτες, όταν ξεκινήσατε τον πόλεμο, έφευγαν για το μέτωπο με βηματισμό χήνας (αλήθεια γιατί διαλέξανε το πιο ανόητο πουλί για να το μιμηθούν;) πάνοπλοι σαν αστακοί, με αυστηρή διάταξη και βροντερά άσματα.

Τώρα φαίνεται καθαρά ότι χρησιμοποιούσαν την ίδια μέθοδο με σας, αυτήν του εκφοβισμού.

Στην Ελλάδα κ. Σόϊμπλε στον ψυχισμό μας επιδρά το υπέροχο περιβάλλον που έχουμε. Στην Ελλάδα όλα είναι πλημμυρισμένα στο φως. Οι φιλόσοφοί σας έχουν ιδιαίτερα ασχοληθεί με το ελληνικό φως. Γιατί το ελληνικό φως δημιουργεί τα ωραιότερα χρώματα και αποχρώσεις. Ευφραίνει την καρδιά μας.

Τα πανέμορφα νησιά, οι μικρές αποστάσεις που μπορείς σε ελάχιστη ώρα να βρεθείς από καταπράσινα βουνά σε δαντελωτά ακρογιάλια Το βαθύ μπλε της θάλασσας και ο γαλάζιος ουρανός που λίγες φορές μας κρατάει μούτρα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον ψυχισμό μας και έκαναν τους αρχαίους Αιγύπτιους να ονομάζουν τους προγόνους μας «αεί παίδες» δηλαδή παντοτινά παιδιά ή όπως λέμε στις παρέες, έξω καρδιά.

Η Ελλάδα κ. Σόϊμπλε είναι παράδεισος. Το δυστύχημα για τον ελληνικό λαό είναι, ότι πάντοτε η πολιτική ελίτ αφ’ότου αποτινάξαμε την οθωμανική κυριαρχία, όχι μόνο δεν άφηνε όλα τα λουλούδια ν’ανθίσουν, αλλά αποτελούσε και τροχοπέδη στην ανάπτυξη, εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα συμφέροντα, όπως γινόταν μέχρι χθες.

Τώρα όμως τέλειωσαν τα ψέματα. Για πρώτη φορά η χώρα μας αποκτά αριστερή κυβέρνηση. Και αυτήν δε θα την αφήσει ο ελληνικός λαός να την πνίξετε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να ξέρετε ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ. Πως; Με την αντικατάσταση της απανθρωπιάς του μνημονίου σας ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ. Έτσι απλά.

Γι’αυτό μη μας εκβιάζετε. Δε θα καταφέρετε τίποτα. Είμαστε πιο πεισματάρηδες από σας. Μόνο πείτε σας παρακαλώ στην κ. Λαγκάρντ να μας φέρει μια καινούρια λίστα φοροφυγάδων γιατί την προηγούμενη την έφαγαν τα…ποντίκια και να έλθει σύντομα στο ελληνικό κοινοβούλιο (είναι πολύ φιλόξενο να ξέρει) ώστε να ζητήσει επί τέλους μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για το λάθος συντελεστή που σας έδωσε και επιβάλατε ένα λάθος πρόγραμμα.

Πείτε επίσης στον κ. Γιούνκερ να μας στείλει τη δική του λίστα με έλληνες φοροφυγάδες, αν συναισθάνεται έστω ελάχιστα, τη ζημιά που έχει κάνει στις κοινωνίες της Ευρώπης.

Αναγνωρίστε επί τέλους, ότι πολλά πράγματα τα χειριστήκατε στραβά. Και αυτό αποτελεί μειονέκτημα για κάποιον που φιλοδοξεί να ηγείται.

Α! ναι και στον διοικητή της Ε.Κ.Τ. να μας δώσει τη ρήτρα του μάλλον ευνοούμενου πελάτη, αφού ως καλό πειραματόζωο επιβλήθηκε στο λαό μας το χρέος διάσωσης των τραπεζών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους ολιγάρχες ως νόμιμα τοκογλυφικά κέντρα. Έτσι κάπως τινάχτηκαν τα αποθεματικά των ταμείων στον αέρα. Και δε σας αρκεί ότι άδειασαν τα ταμεία των εργαζόμενων, αλλά ζητάτε και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Με τούτα και με κείνα θα έλθει κάποια στιγμή και η ώρα να δούμε στα σοβαρά πόσα είναι τα πραγματικά χρέη μας. Στο μεταξύ σας αφήνουμε παρέα με την ντροπή σας, επειδή σε καιρό ανθρωπιστικής κρίσης, εσείς αυξήσατε τα κέρδη σας.

Πάψτε όμως να κάνετε τον…γερμανό (έτσι λέμε στην Ελλάδα όποιον για μια υποχρέωσή του σφυρίζει αδιάφορα) και φροντίστε με τα 163 αν θυμάμαι καλά δις ευρώ, να ξοφλήσετε το χρέος τιμής, που έχετε εδώ και 70 χρόνια προς τη χώρα μας, προσπαθώντας μπαταχτσίδικα να ξεχαστεί (με τη συνυπευθυνότητα-για να μη σας αδικώ- όλων των μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων), γιατί υποθέτω πως γνωρίζετε καλά, ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.

Εμείς κ. Σόϊμπλε θέλουμε συνεργασία και με τη χώρα σας, αλλά σε απολύτως ισότιμη βάση. Όχι να μας πάρετε κοψοχρονιά όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Συγνώμη λάθος. Τα τελευταία τα πρόφτασαν με τον ενδοτισμό που χαρακτηρίζει τους υπηρέτες σας, οι Κινέζοι.

Θέλετε την αποκλειστική διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, για επιχειρήσεις που θα δημιουργήσει η τεχνογνωσία σας, στην Τ.Α. Μα επί τέλους, δείξτε μας πόσο έξυπνοι είστε.

Αντιληφθείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλά για τον ελληνικό λαό την ελπίδα. Για την ώρα σπεύδει βραδέως και καλά κάνει. Ε, δε θα σας άφηνε δα να τον θάψετε, πριν καν ψηφίσει το πρώτο νομοσχέδιο. Και πείτε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. που επηρεάζετε, να πάψουν να ασχολούνται ως κυρα Κατίνες με τις ενδυματολογικές συνήθειες των μελών της κυβέρνησης, Ας μπουν στην ουσία των γεγονότων, ή μήπως το I.Q. τους δεν το επιτρέπει.

Το μεγάλο τέκνο της Γερμανίας ο Γκαίτε παραδίδοντας το πνεύμα του, ξεστόμισε ως τελευταία λόγια, τις λέξεις «φως, περισσότερο φως». Από σας εξαρτάται αν θα υποστηρίξετε την τελευταία του επιθυμία.

Εμείς στην Ελλάδα να είστε σίγουρος, ότι μια τέτοια ύστατη ώρα, θα νιώσουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη ζωή, για τα καλά και τα άσχημα που θα μας έχει χαρίσει. Γιατί τώρα πια η κατάσταση θα έλθει οριστικά στα χέρια μας. Και με τόσο φως είμαστε καταδικασμένοι …να ξαναγίνουμε αεί παίδες.

Με την πρέπουσα εκτίμηση

Κωστής Στεφανάκης

Υ.Γ. Δε σας κρατώ αμάχη, επειδή οι αριστεροί δε μαζεύουν τοξίνες στον οργανισμό τους. Κάποιοι άλλοι αφήνουν να κυκλοφορεί στο αίμα τους χολή.

Γι’αυτό με κάθε ειλικρίνεια σας προσκαλώ το ερχόμενο καλοκαίρι να έλθετε στην Ελλάδα φιλοξενούμενός μου, για να περάσετε ένα ξέγνιαστο καλοκαιριάτικο μήνα πλημμυρισμένο στο φως. Θα σας κάνει άλλο άνθρωπο.

Σας υπόσχομαι μάλιστα, καθώς θα πίνουμε το ουζάκι μας με τα σχετικά, σε κανένα ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, να σας τραγουδήσω ένα ωραίο ελληνικό τραγουδάκι αφιερωμένο σε σας και τον γερμανικό λαό. Λέγεται «Το ακορντεόν». Θα το βρείτε φαντάζομαι υπέροχο.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email