Ο επαγγελματισμός δεν παράγει αθλητισμό

Τα επαγγελματικά αθλήματα δεν παράγουν αθλητισμό και, βέβαια, δεν παράγουν αθλητική παιδεία. Είναι επιχειρήσεις που εμπορεύονται το αθλητικό θέαμα με αντικειμενικό σκοπό το κέρδος. Χρησιμοποιώντας για αυτό θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Απ΄ ότι πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, αλλά και από αυτά που διαπιστώνουμε μόνοι μας, δε νομίζω να υπάρχει κανείς, που να μη βλέπει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, μέσα από τον τρόπο λειτουργίας των οργανωμένων οπαδών, τη δολοφονική, βρόμικη, απεχθή συμπεριφορά, των «αφεντικών» του επαγγελματικού αθλητισμού.

Υπάρχει όμως ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, και αυτό οφείλεται στα ΜΜΕ (γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο). Με το αιτιολογικό ότι αυτό «πουλάει, αυτό συγκινεί τον κόσμο» εφημερίδες, κανάλια, ηλεκτρονικά μέσα, ασχολούνται με τις αθλητικές επιχειρήσεις, κατά 99% παραπληροφορώντας μέσα από την ωραιοποιήση των γεγονότων το λαό, κυρίως τους νέους , βάζοντας σκοπίμως στην άκρη, τον πραγματικό αθλητισμό. Μεγάλη η ευθύνη των ΜΜΕ αλλά και τον δημοσιογράφων.

Η νέα αθλητική ηγεσία είχε την ψευδαίσθηση να νομίζει ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης, στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, κυρίως του ποδοσφαίρου, η βία θα σήκωνε λευκή σημαία. «Όνειρα θερινής νύχτας».

Η βία είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος. Επειδή στον καπιταλισμό ο στόχος είναι το χρήμα, χωρίς τη χρησιμοποίηση της βίας αυτό δεν είναι δυνατόν. Απλά πράγματα. Άλλωστε, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, όλοι μας η πλειοψηφία του λαού αυτής της χώρας σε καθημερινή βάση την αισθανόμαστε στο πετσί μας.

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, ο επαγγελματικός αθλητισμός, από τις πιο «βρόμικες δουλειές» παγκοσμίως, που έχει κεντρικό του στόχο το κέρδος με όλα τα μέσα, να μην χρησιμοποιεί βία; Να μην τρελαθούμε…

Εμείς, επαναλαμβάνω, έγκαιρα έχουμε ειδοποιήσει από το φιλόξενο σάιτ του «Ημεροδρόμου» τον Υφυπουργό Αθλητισμού να μην ασχοληθεί με το «βόθρο» που λέγεται «επαγγελματικός αθλητισμός», επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πνιγεί χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα. Εκτός και αν τον σοβαντίσεις με νέα χρώματα και σου μείνει η ψευδαίσθηση της αλλαγής. Τότε όμως κινδυνεύεις να σε πούνε απατεώνα.

Διαλέγεις και παίρνεις.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email