Είναι οι άνθρωποι, ηλίθιε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ Απόψεις • 22 Ιανουαρίου 2016

topontiki.gr

Μετά από  τρία μνημόνια, 6 χρόνια εποπτείας, δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, η φράση του Σόιμπλε (είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ηλίθιε)  με έμμεσο παραλήπτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έρχεται να μας υπενθυμίσει τι είναι και τι ακριβώς ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές της: Πρόκειται για κοινούς τοκογλύφους που ζητούν τα πάντα…

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες – με διαφορετικό στιλ και προτεραιότητες- εδώ και έξι χρόνια κάτω από στενότατη εποπτεία ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των δανειστών. Παρ’ όλα αυτά, ο υποτιθέμενος στόχος (δηλαδή η έξοδος της χώρας από το σπιράλ της κρίσης) ολοένα και απομακρύνεται αφήνοντας πίσω του οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά συντρίμμια. Το να καλεί λοιπόν, ο Σόιμπλε, τον «ανόητο» να συνεχίσει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα (με το μαχαίρι στο λαιμό) αποκαλύπτει ότι στόχος αυτών των συμφωνηθέντων δεν είναι η «διάσωση» της χώρας, αλλά κάτι άλλο.

Αυτό το «άλλο» στην προκειμένη περίπτωση και σ αυτήν την χρονική στιγμή είναι:

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων (ολοκληρώθηκε – τα πήρε το γερμανικό δημόσιο–σε μια στιγμή που παρατηρείται απογείωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα)
Το ξεπούλημα του (υπολοίπου) ΟΤΕ- οι Γερμανοί επίσης…
Το ξεπούλημα των λιμανιών (όχι μόνο του Πειραιά)
Το ξεπούλημα του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου
Το ξεπούλημα των νερών (φράγματα και υδροδότηση)

Πέραν τούτων, και για την θεσμική κατοχύρωση των δανειστών,  τα «συμφωνηθέντα» για τα οποία κόπτεται ο Σόιμπλε ως εκπρόσωπός τους έχουν να κάνουν και με:

Τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας εσόδων, δηλαδή τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους (ήδη οι δανειστές επόπτευσαν τις …αδιάβλητες διαδικασίες  εκλογής του «εκλεκτού» )
Τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου του «μεγάλου» Ταμείου αποκρατικοποιήσεων (για την απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας ξεπουλήματος των πάντων)

Στα «συμφωνηθέντα» για τα οποία κόπτονται οι δανειστές και ο Σόιμπλε περιλαμβάνονται και οι ασφυκτικοί δημοσιονομικοί όροι, οι οποίοι καθορίζουν πόσο από το παραγόμενο ελληνικό ΑΕΠ θα επιστρέφει στην τσέπη τους ως τόκος και χρεολύσιο.

Αυτά ακριβώς τα συμφωνηθέντα τηρούν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 που ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε να αναθέσει τη «διάσωση» της χώρας στον μεγαλύτερο θεσμικό τοκογλυφικό οργανισμό, παγκοσμίως. Το ΔΝΤ…

Αυτά ακριβώς τα συμφωνηθέντα- που σε τελική ανάλυση προυποθέτουν και το δέσιμο της ελληνικής πολιτικής εξουσίας στο άρμα των δανειστών—ζητά από τον Ελληνα πρωθυπουργό, ως να είναι υποχείριό του, ο πολύς Β. Σόιμπλε.

Πρόκειται γι’ αυτά τα «συμφωνηθέντα» που:

έχουν τινάξει στον αέρα την ελληνική οικονομία (25% μείωση του ΑΕΠ από το 2010)
έχουν οδηγήσει στη μετανάστευση 300.000 νέους ανθρώπους
έχουν καθηλώσει στην ανεργία πάνω από το 25% του πληθυσμού,

Πετούν στον Καιάδα τους απόμαχους της δουλειάς.

Κι αν υπάρχει μια απάντηση που θα μπορούσε να δώσει κάποιος πρωθυπουργός σαν τον Αλέξη Τσίπρα, σε κάποιον εκπρόσωπο των τοκογλύφων, σαν τον Β. Σόυμπλε, όταν του υπενθυμίζει την  υποχρέωση της τήρησης των συμφωνηθέντων, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από: «είναι οι άνθρωποι, ηλίθιε».   

topontiki.gr

 

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

6 Σχόλια - "Είναι οι άνθρωποι, ηλίθιε"

 1. Ο/Η Δημήτρης Λαβατσής λέει:

  Δεν είναι απλώς τοκογλύφοι όπως κεντράρει το άρθρο .Είναι οργανωτές του νέου καπιταλισμού.Με την συμμετοχή του ντόπιου πολιτικού προσωπικού και της ηγεμονικής μερίδας του ελληνικού αστικού μπλοκ

 2. Ο/Η ανδρεας ιωαννου λέει:

  Καλά τα λες όλα αυτά, αλλά υπάρχει στο κείμενό σου μία πελώρια παράλειψη : Πώς θα αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα τερατώδη, στα οποία μας έβαλε ο «ελληνικός» μεταπρατικός αρπακτικός καπιταλισμός και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι (δεξιοί-δεξιότεροι-δεξιότατοι κλπ.); Ξέρεις γιατί δεν γράφεις τίποτα σχετικά; γιατί ξέρεις, όπως ξέρουμε όλοι, ότι το ζήτημα είναι ένα : Για όλα φταίει το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που λέγεται ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (δουλοκτητικό, φεουδαρχικό, κεφαλαιοκρατικό και δεν συμμαζεύεται…).
  Πώς το έλεγε το τραγούδι του Δ.Μούτση; (…για όλα φταίνε οι γκόμενες…). Απλά, νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλη λύση δεν υπάρχει από το γιγάντιο επιχείρημα να περάσουμε από το «δικό μου» στο «ΔΙΚΟ ΜΑΣ» και είναι άλλο το ζήτημα αν αυτό είναι δύσκολο ή όχι. Δύσκολο είναι ακόμα και το να φτιάξεις καλό καφέ…

 3. Ο/Η CATCH22 λέει:

  οι Γερμανοι ξαναρθανε;
  it’s the capitalism you idiot…

 4. Ο/Η Αλεξ λέει:

  Για τα μπάζα!

 5. Ο/Η Β. λέει:

  Μάλλον αυτήν την τελευταία απάντηση, πρέπει να την δώσουμε εμείς, οι άνθρωποι και προς τους δανειστές και προς τον θρασύτατο εκπρόσωπό τους και προς τις δικές μας, υπάκουες κυβερνήσεις.

 6. Ο/Η SCULLY λέει:

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ Ο ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ???ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΛΟΥΦΛΗΣ!!!

Άποστολή άρθρου μέσο Email